Δ. Λιντζέρης: Κίνηση λαϊκισμού η πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 19:34
A- A A+

«Εκ του ασφαλούς κίνηση λαϊκισμού» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθεί από τις αμοιβές Επιτροπών και να παραδώσει το βουλευτικό του όχημα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒHMA fm, ο κ. Λιντζέρης δήλωσε πως «θα ήταν χόμπι» η ενασχόλησή του με την πολιτική εάν είχε «την οικονομική άνεση του κ. Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στα προνόμια των βουλευτών, τόνισε πως πρέπει να υπάρχει αναλογία της αμοιβής με τα καθήκοντά τους, καθώς, όπως είπε, το φαινόμενο καταβολής ενοικίου ενός βουλευτή με πέντε γραφεία δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον που έχει ένα.

Υιοθετώντας την άποψη περί συμμετοχής των βουλευτών «στις θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός» ο κ. Λιντζέρης επισήμανε την ανάγκη να συζητηθεί σε άλλη βάση το ύψος της αποζημίωσης και οι άλλες δραστηριότητές και όχι «λαϊκίστικα, κατά περίπτωση ή με όρους των μίντια».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας ρύθμισης για αποζημίωση των βουλευτών με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες, αλλά και της λήψης αποφάσεων που θα ορίζουν τη θέση του Κοινοβουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή