Έρευνα και στις ΗΠΑ για υποκλοπές από τον όμιλο Μέρντοκ

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 22:50
UPD:15/07/2011 00:15

A- A A+

Έρευνα για πιθανές υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στις ΗΠΑ από τον όμιλο ιδιοκτησίας του Αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ έχει αρχίσει η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI), όπως δήλωσε εκπρόσωπός της.

«Είμαστε ενήμεροι για τους ισχυρισμούς -για διενέργεια υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων- και τους εξετάζουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του FBI.

Μιλώντας στο Reuters διευκρίνισε πως οι ισχυρισμοί που διερευνώνται αφορούν σε υποκλοπές τηλεφωνημάτων θυμάτων των τρομοκρατικών ενεργειών της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Εν τω μεταξύ, ο Ρούπερτ Μέρντοκ και ο γιος του Τζέιμς συμφώνησαν να καταθέσουν την Τρίτη ενώπιον επιτροπής Βρετανών βουλευτών, ανταποκρινόμενοι θετικά σε σχετικό αίτημα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της News Corp.

«Αποφασίσαμε να καλέσουμε τον Ρούπερτ Μέρντοκ και τον Τζέιμς Μέρντοκ ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής στις 14:30 (16:30 ώρα Ελλάδας) την Τρίτη 19 Ιουλίου», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι Βρετανοί βουλευτές.

Νωρίτερα και η γενική διευθύντρια της News International, Ρεμπέκα Μπρουκς, είχε δεχθεί να εμφανιστεί την Τρίτη ενώπιον της επιτροπής, υπογραμμίζοντας όμως ότι ίσως να μην μπορέσει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα λεπτομερώς καθώς η αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Προτεινόμενα για εσάς