Κύπρος: Έρευνα σε βάθος προαναγγέλλει ο Π. Πολυβίου

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 11:50
A- A A+

Ερευνα σε βάθος για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία στη ναυτική και καταλογισμό ευθυνών, εκεί που υπάρχουν, προανήγγειλε ο νομικός Πόλυς Πολυβίου επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής που έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Πολυβίου εκτίμησε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα από την ερευνά του μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι «ένα προσεκτικό πόρισμα, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, θα προσθέσει ένα πρώτο λιθαράκι στην επούλωση των πολύ επικίνδυνων πληγών στο πολιτειακό σύστημα» και πρόσθεσε ότι θα εξετάσει και θα κρίνει κατά πόσον η κυβέρνηση ή αξιωματούχοι της «υπηρετώντας την οποιαδήποτε πολιτική, έθεσαν εν κινδύνω τη ζωή πολιτών».

Είναι πρόδηλο πως υπάρχουν ευθύνες, συμπλήρωσε και διαβεβαίωσε πως αν διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες θα τις παραπέμψει στον Γενικό Εισαγγελέα. Δήλωσε μάλιστα αποφασισμένος να καταλογίσει τις πολιτικές ευθύνες, ώστε αυτοί που ευθύνονται να παραιτηθούν ή να παυθούν.

Οσον αφορά στον τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας, ο κ. Πολυβίου ανέφερε ότι σε πρώτο στάδιο θα εξετασθούν λεπτομερώς όλα τα έγγραφα και ακολούθως θα γίνουν δημόσιες ακροάσεις μαρτύρων για διασαφήνιση ορισμένων σημείων, που προκύπτουν από τα έγγραφα. Η έρευνα, διαβεβαίωσε, θα καλύψει τα πάντα και θα φθάσει έως το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διευκρίνισε τέλος ότι ο Κύπριος πρόεδρος του κατέστησε σαφές ότι θέλει να ερευνήσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή