Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 18:45
UPD:19:12
A- A A+

Η ΝΔ οφείλει να είναι πολύ προσεχτική στην κριτική που ασκεί, σχολίασε ο Ηλίας Μόσιαλος με αφορμή τις αιτιάσεις που διατύπωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στο ΕΣΠΑ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2017096 .

Όπως υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στους 35 μήνες διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τη ΝΔ απορροφήθηκε μόλις το 2,9% του προγράμματος, δηλαδή 725 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα, 20 μήνες μετά, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει αυξηθεί στο 22% και έχουν εκταμιευθεί 4,8 δισ. ευρώ», πρόσθεσε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επί διακυβέρνησή της, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μελέτες και να ωριμάσουν χρήσιμα έργα για τη χώρα, σπαταλήθηκαν πολύτιμοι πόροι σε «δημόσιες σχέσεις».

«Ας αφήσει επομένως στην άκρη η ΝΔ την άγονη αντιπαράθεση και τις νουθεσίες προς την κυβέρνηση και ας επικροτήσει μια θετική εξέλιξη για τη χώρα και την οικονομία της», κατέληξε.

Αμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ, η οποία διά του τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή πολιτική.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, η οποία, όπως είπε, «δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η Ελλάδα, στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ, από την 5η θέση το Σεπτέμβριο του 2009 βρέθηκε τώρα στην 20η».

«Η Ν.Δ. μιλά με στοιχεία», πρόσθεσε ο βουλευτής και κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει «στην πράξη και όχι στα λόγια» τα κοινοτικά κονδύλια για να στηρίξει, όπως είπε, «την αγορά που η ίδια βούλιαξε στην ύφεση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή