Στην Αθήνα η Χίλαρι Κλίντον

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 23:01
UPD:17/07/2011 12:09
REUTERS

A- A A+

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στη θεματολογία των συζητήσεών της περιλαμβάνονται ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τις επενδύσεις.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις την Κυριακή με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου (13.15), τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (15.00), τον ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη (12.15) και τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο (15.55).

Τη Δευτέρα η κ. Κλίντον αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και τη Δευτέρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη θεματολογία των συζητήσεων που θα έχει η κ. Κλίντον με την ελληνική πολιτική ηγεσία, βασικό ρόλο θα έχουν τα ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και τις επενδύσεις.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερα λεπτή φάση των εξελίξεων που αφορούν τη διαχείριση της κρίσης, που όμως συμπίπτει και με μια εξίσου δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση Ομπάμα.

Δύο από τα βασικότερα θέματα των συνομιλιών θα είναι ακόμη οι εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και στο Μεσανατολικό, καθώς στη σύνοδο του Κουαρτέτου διεφάνη ότι δεν υπάρχουν προοπτικές αναθέρμανσης των ειρηνευτικών συνομιλιών. Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης τα ζητήματα όπως το κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά αλλά και οι εξελίξεις που σχετίζονται με την ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή