Bρετανία: Συνελήφθη η Ρεμπέκα Μπρουκς

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 15:15
UPD:17:17
A- A A+

Στη σύλληψη της Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην διευθύνουσας συμβούλου της News International, θυγατρικής εταιρείας της News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ, που παραιτήθηκε προ ημερών υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών, προχώρησε η αστυνομία.

Νωρίτερα, η Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει ότι συνέλαβε μία 43χρονη γυναίκα στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, όμως δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της. H είδηση που μετέδωσε αρχικά το Sky News, επιβεβαιώθηκε και από το δικηγόρο της Μπρουκς, Ντέιβ Ουίλσον.

Όπως είπε, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την αστυνομία, όπου πήγε οικειοθελώς και συνελήφθη μόλις έφτασε στο αστυνομικό τμήμα.

Η Μπρουκς, 43 ετών και δεξί χέρι του Μέρντοκ παραιτήθηκε την Παρασκευή εξαιτίας του σκανδάλου, το οποίο σημειώθηκε κατά τη «θητεία» της στη News of the World.

Η «σιδηρά κυρία» του Ομίλου έχει δηλώσει ότι δεν γνώριζε ότι η News of the Wolrd υπέκλεπτε χιλιάδες τηλέφωνα πολιτικών, διασημοτήτων, μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, αλλά και θυμάτων δολοφονιών.

Πρόκειται για τη δέκατη σύλληψη που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας των τηλεφωνικών υποκλοπών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ο Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντής της News of the World από το 2003 ως το 2007 και ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας Αντι Κόλσον, ο οποίος διετέλεσε και επικεφαλής επικοινωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ο γιος του Τζέιμς και η Μπρουκς αναμένεται να εμφανιστούν την Τρίτη ενώπιον μίας επιτροπής της βρετανικής βουλής για να απαντήσουν σε διάφορα ερωτήματα σχετικά με το σκάνδαλο , αλλά και για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η News International παραπλάνησε το κοινοβούλιο στη διάρκεια προηγούμενων ακροάσεων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή