Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό εν όψει Συνόδου Κορυφής

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 19:28
UPD:20:10
A- A A+

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, προκειμένου να διαμορφωθούν οι ελληνικές προτάσεις και θέσεις ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Η αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί για την Ελλάδα εθνικό θέμα, δεν καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες και απαιτείται ψυχραιμία, επισημάνθηκε από κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ηλ. Μόσιαλος: Χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο

«Αυτές τις ώρες χρειάζεται να ενεργούμε με σοβαρότητα και να ομιλούμε με περίσκεψη», ανέφερε σε σημερινή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, συμπληρώνοντας πως «χρειάζεται όλοι να επιδείξουμε ψυχραιμία».

«Η κυβέρνηση από την πλευρά της έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Όμως, η συγκρότηση και η έκφραση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου προς το εξωτερικό είναι αναγκαία, προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό για τη χώρα αποτέλεσμα», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

«Δεν ζητούμε συναίνεση στις επιλογές τις κυβέρνησης στο εσωτερικό. Υπάρχουν πολλά ζητήματα στο εσωτερικό στα οποία μπορούμε να αντιπαρατεθούμε, να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε. Ζητούμε εθνική συστράτευση στο εξωτερικό μέτωπο», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «μοναδικός νικητής πρέπει να είναι η χώρα, ο ελληνικός λαός». «Είναι φανερό ότι δεν έχουμε πόλεμο με τα πολιτικά κόμματα της χώρας. Είμαστε σε πόλεμο με τους κερδοσκόπους», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή