Χ. Κολ: Φαντασιώσεις η φερόμενη κριτική μου στη Μέρκελ

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011 20:18
A- A A+

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του «Der Spiegel» που τον εμφάνιζε να ασκεί σκληρή κριτική στην Αγκελα Μέρκελ προχώρησε πρώην Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Bild χαρακτήρισε «φαντασιώσεις» την προδημοσίευση του περιοδικού Spiegel που τον έφερε να παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την ευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ.

Το δημοσίευμα του ‘Spiegel‘ επικαλείται πρόσωπο του στενού περιβάλλοντός, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην καγκελάριος θεωρεί «πολύ επικίνδυνη» την ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ.

«Είμαι, όπως και πολλοί άλλοι, ανήσυχος για την εξέλιξη στην Ευρώπη και το ευρώ», σημειώνει ο Κολ και προσδιορίζει μάλιστα δύο αίτια για τη σημερινή κρίση: «Πρώτον το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει και δεύτερον η Ελλάδα, χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις της κατάστασής της, δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη».

Αυτές οι δύο «λανθασμένες επιλογές» έγιναν από το διάδοχό του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, λέει ο κ. Κολ. «Και τα δύο λάθη πρέπει σήμερα να αποκατασταθούν από τη σημερινή κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων», τονίζει, συμπληρώνοντας πως «αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παρόλη τη συζήτηση για το δέον γενέσθαι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι στο δημοσίευμα του Spiegel ο Χέλμουτ Κολ εφέρετο να δηλώνει για την καγκελάριο Μέρκελ ότι «αυτή μου καταστρέφει την Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή