Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 09:13
UPD:11:43
A- A A+

* Διεθνής Ημέρα Nelson Mandela η σημερινή.

* Χωρίς το μέτρο του δακτυλίου από σήμερα το κέντρο της Αθήνας. Ελεύθερα θα κινούνται όλα τα οχήματα.

* Σε 48ωρη απεργία από σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί.

* Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά θα συναντηθεί σήμερα το πρωΐ στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκονται σήμερα ο υπουργός Εξωτειρκών, Σταύρος Λαμπρινίδης και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προκειμένου να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Η ημερησία διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνει παρουσίαση από την Επιτροπή του Νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (Multiannual Financial Framework), και από την πολωνική προεδρία του προγράμματός της. Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων πρόκειται να γίνει παρουσίαση από την Υπατη Εκπρόσωπο, Κάθριν Αστον, των πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί σε θέματα ΚΕΠΠΑ, ενώ αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στη Νότια Γειτονία, ιδιαιτέρως τη Συρία, τη Λιβύη και το Λίβανο, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή καθώς και θέματα κλιματικής αλλαγής και ασφάλειας. Τέλος, θα συζητηθεί η κατάσταση στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

* Στο Γκντάνσκ της Πολωνίας βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων των Ευρωπαίων υπουργών θα βρεθούν θέματα που αφορούν το μέλλον της ζώνης Schengen, το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, καθώς και οι νέες προκλήσεις όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική προσέγγιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

* Επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία πραγματοποιεί από σήμερα έως την Τετάρτη ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης, μετά από πρόσκληση του αρχηγού του ΓΕΣτρατού της Πορτογαλίας, στρατηγού Pinto Ramalho.

* Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έχει προγραμματιστεί για σήμερα η δίκη των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, για την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος λίγο πριν την έναρξητ ων Ολυμπιακών Αγώνων, τον Αύγουστο το 2004. Εκτός από τους δύο αθλητές κατηγορούμενος είναι ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ και δύο πολίτες που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος. Σε πρώτο βαθμό, τον περασμένο Μά"οο, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, καθώς οι δικαστές δέχθηκαν πως το επίμαχο τροχαίο με την μηχανή που δήλωσαν οι ολυμπιονίκες, ήταν "σκηνοθετημένο" από τον Τζέκο. Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε ταχύτατα καθώς η υπόθεση παραγράφεται το 2012.

* Στις 8 π.μ. στην οδό Μάρνη, συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

* Στις 9:15 π.μ. στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, (Κλεομένους 2, Κολωνάκι) αρχίζουν οι εργασίες του 8ου Ετησίου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ερευνητικής Μονάδας της Νομικής Επιστήμης του Αθηναϊκού Ινστιστούτου Εκπαίδευσης και Ερευνας (ΑΘΙΝΕΕ) με θέμα τη Νομική Ερευνα. Το συνέδριο οργανώνεται σε 13 θεματικές ενότητες. Η κάθε ενότητα περιλαμβάνει τρεις με έξι εισηγήσεις. Στις δύο ημέρες του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν 65 εισηγήσεις από 70 και πλέον ομιλητές από 16 χώρες (Ισραήλ, Ισπανία, Τουρκία, Βραζιλία, Ταϊβάν, Τσεχία, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Κίνα, Ινδονησία, Κύπρος, Ινδία, Ιταλία, Μαλαισία, Η.Β. και ΗΠΑ). Αυτό είναι το 23ο συνέδριο του 2011 του ΑΘΙΝΕΕ από τα 28 διεθνή συνέδρια που οργανώνει φέτος, με διεθνείς συμμετοχές που θα ξεπεράσουν τους 2.000 καθηγητές και ερευνητές από 100 και πλέον χώρες. Όλα τα συνέδρια επαναλαμβάνονται σε ετήσια βάση.

* Στις 9:30 π.μ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου του ανεξάρτητου συνδυασμού "Αρμα Πολιτών" Γιάννη Δημαρά και συνάντηση με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη, Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 12:10 μ.μ. άφιξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Μπεγλίτη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Μεγαλόνησο. Το πρόγραμμα του κ. Μπεγλίτη είναι το ακόλουθο: στη 1 μ.μ. μετάβαση στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης". Στη 1:35 μ.μ. κατάθεση στεφάνων στο Κοιμητήριο "Σφαλαγγιώτισας" στη Λεμεσό στους τάφους των θυμάτων της φονικής έκρηξης. Στις 2:05 μ.μ. συνάντηση με τη σύζυγο και τους οικείου της αρχιπλοίαρχου Ιωαννίδη. Στις 4:20 μ.μ. τελετή επίσημης υποδοχής στο στρατηγείο του ΓΕΕΦ από τον υπουργό Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτριο Ηλιάδη. Κατ' ίδίαν συνάντηση των υπουργών Αμυνας των δύο χωρών. Στις 5:35 μ.μ. συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών. Στις 8 μ.μ. εκδήλωση για τους αγνοουμένους στο χωριό Πύργα από την Πανκύπρια οργάνωση συγγενών αδήλωτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων.

* Στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης), περιφερειακή συνεδιάσκεψη του βορείου τομέα της Β' Εκλογικής περιφέρειας Αθηνών της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ομιλητές θα είναι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Δαμιανός. Συντονιστής: Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

* Στις 7 μ.μ στην Πινακοθήκη Μεσολογγίου (πλατεία Μπότσαρη) συνέντευξη Τύπου από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με θέμα: "Πρόταση συνεργασίας προς τους Δημότες για μια καθαρή πόλη".

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Coral (Λ. Ποσειδώνος 35, Π. Φάληρο) η περιφερειακή συνδιάσκεψη στελεχών του νοτίου τομέα της Β' εκλογικής περιφέρειας Αθηνών της Δημοκρατικής Συμμαχίας με ομιλητές τους: Γιάννη Οικονόμου, γραμματέα της Κ.Ε., Αλεξάνδρα Πάλλη, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Συντονιστής: Μιχάλης Γαζής.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Ζίχνης, η έναρξη του τριημέρου επιστημονικής προσέγγισης που διοργανώνει η Ενωση Νέων Αγροτών Σερρών σε συνεργασία με το ΤΕΙ Λάρισας, για να γίνει η ενδιάμεση παρουσίαση της προόδου των εργασιών-μελετών του ΤΕΙ Λάρισας στους τομείς προώθησης αγροτικών προϊόντων-αγροτουρισμός, στις εφαρμογές ξυλοκατασκευών στον αγροτικό τομέα και στην παραγωγή ενέργειας από αγροτικά υπολείμματα, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει μια γενικότερη προσέγγιση του πλαισίου των αγροτικών επαγγελμάτων όπως τα καταγράφει η Πανελλήνια ενωση Νέων Αγροτών. Επιστημονικός υπεύθυνος από το ΤΕΙ Λάρισας, είναι ο καθηγητής Μιχάλης Σκαρβέλης.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Κολέγιο Αθηνών, ειδική εκδήλωση με θέμα: "Ανατομία της Ελληνικής Κρίσης και Προτάσεις για Ανάπτυξη" διοργανώνει ο επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός φορέας προβληματισμού και διαλόγου ΑΞΙΟΤΗΣ. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι δύο επιφανείς οικονομολόγοι, που μαζί με τον Χ. Πισσαρίδη είναι μέλη της ιδρυτικής ομάδας του "Greek Economists for Reform":

- ο Κώστας Αζαριάδης, καθηγητής Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Washington, Saint Louis και ο Γιάννης Ιωαννίδης καθηγητής Οικονομικής στην Εδρα Neubauer, Πανεπιστήμιο Tufts, Massachusetts.

* Στις 9:30 μ.μ. στη Μονή Λαζαριστών μια πρωτότυπη παράσταση με πρωταγωνιστή το ακορντεόν ως σολιστικό όργανο, παρουσιάζει η Ζωή Τηγανούρια στο πλαίσιο της "Μικρής Σκηνής" του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η παράσταση, με τίτλο "Ο κώδικας της Ζωής", περιλαμβάνει ορχηστρικές συνθέσεις από το ολοκαίνουριο πέμπτο άλμπουμ της Ζωής Τηγανούρια, με τίτλο "Zoe's code", σε σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή δική της, με ρυθμούς pop, dance, electro tango, latin, καθώς και δύο νέα τραγούδια ("Avec Toi" και "Sodom and Gomorrah"), μέσα από μια μεγάλη συνεργασία με την Ιταλίδα τραγουδίστρια In Grid, σε αγγλικό και γαλλικό στίχο από την στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή