Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Κυπριανού

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 11:22
UPD:15:44

O Κύπριος υπουργός Εξωτερικών απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο Χριστόφια, με την οποία ζητά να τον απαλλάξει των καθηκόντων του για λόγους πολιτικής ευθιξίας.

A- A A+

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο υπουργος Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Οπως είπε, παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθιξίας και όχι γιατί υπάρχει αίσθημα ενοχής εκ μέρους του για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ενώπιον της οποίας κατέθεσε σχετικά με τη μεγάλη έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί, ο κ. Κυπριανού είπε πως «πρέπει να σταματήσει το παιγνίδι των εντυπώσεων και η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων».

«Η αδικία σε βάρος μου δεν είναι προσωπική», είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος αρνείται να δώσει λαβή σε πολιτικά παιχνίδια.

Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την τραγωδία, για τα λάθη και τις παραλείψεις, και διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Απηύθυνε, εξάλλου, έκκληση για επίδειξη υπευθυνότητας από όλους και εξέφρασε την ελπίδα όλοι να εργαστούν για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και όχι να αποδοθούν ευθύνες για χάρη των εντυπώσεων.

Νωρίτερα, κατέθεσε στην Επιτροπή, που άρχισε το πρωί τη σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες επισυνέβη η έκρηξη. Ο κ. Κυπριανού φέρεται να δήλωσε στην, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρία της Επιτροπής ότι η συνεργασία του με τον Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια επί του θέματος των κατασχεθέντων Ιρανικών εκρηκτικών, που αποθηκεύθηκαν στη βάση στο Μαρί, δεν ήταν από τις πιο εύκολες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την κυπριακή Βουλή και αποδοκίμασαν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι προσήλθαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Οι περισσότεροι ήταν μαυροφορεμένοι και υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία φώναζαν συνθήματα όπως «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και υπουργοί σου», «Χριστόφια παραιτήσου, εγκληματίες ανίκανοι ερασιτέχνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή