Συνάντηση Χ. Κλίντον με τον Αντ. Σαμαρά

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 12:59
UPD:19:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

A- A A+

Η ελληνική οικονομία ήταν το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην 45λεπτης διάρκειας, συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε στην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ την πρότασή του για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ διευκρίνισε ότι η διαφωνία του με την κυβέρνηση δεν αφορά τους στόχους, που είναι η μείωση του χρέους και του ελλείμματος, αλλά τους τρόπους για την επίτευξή τους.

Από την πλευρά της η κ. Κλίντον του εξέφρασε το θαυμασμό της για το Μουσείο της Ακρόπολης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Διπλά πυρά κατά ΝΔ και ΗΠΑ εξαπέλυσε με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Χίλαρι Κλίντον, το ΚΚΕ.

«Με την πολιτική που εξέφρασε η Χ. Κλίντον η ΝΔ είναι σύμφωνη στη βασική κατεύθυνση, ας το κρύβει. Η διαφωνία της με την επιλεκτική χρεοκοπία δεν λέει τίποτα, από τη στιγμή που συμφωνεί με τους κυβερνητικούς στόχους», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Καλεί παράλληλα τους πολίτες, «να γυρίσουν την πλάτη και στους δυο και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για αποδέσμευση της χώρας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και το ΝΑΤΟ».

«Από λόγια έχουμε χορτάσει. Περιμένουμε τα έργα», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, Κωστή Αϊβαλιώτη, για την επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ και τα όσα δήλωσε.

ΣΥΝ: Η εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να εξυπηρετεί ιμπεριαλιστικά σχέδια

«Την πρόσδεση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στον ατλαντισμό και στα συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή καταδεικνύει η επίσκεψη που πραγματοποίησε η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα», σύμφωνα με το Συνασπισμό.

Φανερές θεωρεί επίσης πως καθίστανται οι κατευθύνσεις και οι στόχοι της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρει «λίγες μέρες πριν την ενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξε στη Χ. Κλίντον, απαγόρευε τον απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια του «Στολίσκου της Ελευθερίας» με προορισμό τη Γάζα.

Τέλος, υπογραμμίζει πως η οικονομική κρίση «δεν μπορεί να είναι πια άλλοθι για περαιτέρω εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων», ενώ τονίζει πως τώρα φαίνεται περισσότερο από ποτέ η ανάγκη για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, με βασικούς άξονες, μεταξύ άλλων, την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή