Την εκκαθάριση και λύση της λειτουργίας του ανακοίνωσε ο Alpha Digital

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2002 12:26
UPD:13:47
A- A A+

Η Alpha Digital Synthesis A.E. ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση. Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ελήφθη υποχρεωτικά ως όφειλε εκ του νόμου και μετά από έντονο προβληματισμό και έλεγχο κάθε πιθανότητας οικονομικής επιβίωσης της εταιρείας.

«Η εταιρεία οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η προσπάθειά της παρά την αφειδέστατη και πέραν κάθε νομικής υποχρεώσεως οικονομική στήριξή της από τους μετόχους της και παρά το πλουσιότατο πρόγραμμά της, δυστυχώς, δεν έτυχε της ουσιαστικής και μαζικής προτιμήσεως του ευρέος κοινού ή των φιλάθλων, ακόμη και των οπαδών του ποδοσφαίρου. Η προτίμηση αυτή, ως γνωστόν, αποτελεί την προϋπόθεση και τη βάση για την ύπαρξη βιώσιμου συνδρομητικού καναλιού.

Η συγκινητική εγγραφή 40.000 και πλέον συνδρομητών στην Alpha Digital Synthesis από το Νοέμβριο του 2001 δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι ήταν πενιχρή σε αριθμούς. Ακόμη και ο διπλασιασμός ή και ο τριπλασιασμός του αριθμού αυτού δεν θα κάλυπτε παρά μέρος των δαπανών λειτουργίας του και μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών ομάδων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Alpha Digital πρόκειται να συνάψει συμφωνία για τη μετάβαση όσων εκ των ενεργών συνδρομητών της το επιθυμούν στη Nova, το άλλο συνδρομητικό ελληνικό κανάλι. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για το σκοπό αυτό η εταιρεία θα μεταφέρει στους αποκωδικοποιητές όλων των συνδρομητών της ειδικό λογισμικό, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν εναλλακτικά τις συνδρομητικές υπηρεσίες της Nova.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετάβασής τους στο κανάλι της Nova, οι συνδρομητές μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του Alpha Digital (τηλ. 010-9499200).

Η εταιρεία, καταλήγει η ανακοίνωση, έχει μεριμνήσει για την πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων και για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

Προτεινόμενα για εσάς