Κύπρος: Χωρίς επεισόδια οι δύο συγκεντρώσεις

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 06:46

Η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις έγινε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου για την καταδίκη των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρικής εισβολής το 1974.

A- A A+

Ομαλά- παρά τους φόβους που είχαν εκφραστγεί για επεισόδια- διεξήχθησαν χθες το βράδυ οι δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο, η μία στο Προεδρικό Μέγαρο και η άλλη έξω από αυτό.

Η πρώτη έγινε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου για την καταδίκη των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρικής εισβολής το 1974. Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος κατά την άφιξη του έτυχε θερμότατης υποδοχής. Στον κήπο του Προεδρικού κατέληξε μεγάλη πορεία της ΕΔΟΝ (νεολαιΐστικη οργάνωση του ΑΚΕΛ). Οι ΕΔΟΝίτες κρατούσαν κυπριακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως "Κύπρος, ενωμένη, ομοσπονδιακή" και "Εξω ο Αττίλας από την Κύπρο".

Η εκδήλωση άρχισε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 13 θυμάτων της τραγωδίας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Εκτός του Προεδρικού, όπου η Αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και χθες συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών, που εδώ και μια εβδομάδα διαμαρτύρονται για την τραγωδία στη ναυτική βάση. Οι πολίτες αξίωσαν για μια ακόμη φορά την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια και της κυβέρνησής του. Ανάμεσα στα συνθήματα τους "Κάτω η χούντα του Χριστόφια" και "Χριστόφια σκασμός, μιλάει ο λαός".

Εκτός του Προεδρικού, όπου η Αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και χθες συγκεντρώθηκε πλήθος πολιτών, που εδώ και μια εβδομάδα διαμαρτύρονται για την τραγωδία στη ναυτική βάση.

Οι πολίτες έψαλαν τον Εθνικό Υμνο και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν παρών και ο Νικόλας Ιωαννίδης, γιος του αδικοχαμένου διοικητή της ναυτικής βάσης, Ανδρέα Ιωαννίδη. Σε σύντομη ομιλία του ο Νικόλας Ιωαννίδης ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την τραγωδία και κάλεσε τους πολίτες να μην να μην λησμονήσουν τους 13 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή