Αννα Διαμαντοπούλου: Εγγύηση για αποφυγή κάθε κρίσης η μεταρρύθμιση στην Παιδεία

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 15:36

«Μία πολύ βαθειά και σημαντική μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί εγγύηση ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε κανενός είδους κρίση είτε οικονομική, είτε κοινωνική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

A- A A+

«Μία πολύ βαθειά και σημαντική μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί εγγύηση ότι ποτέ ξανά δεν θα έχουμε κανενός είδους κρίση είτε οικονομική, είτε κοινωνική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Η κυβέρνηση δίνει μάχες αυτή την κρίσιμη στιγμή σε πολλά πεδία: στην Ευρώπη για την οικονομία και στην Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στην Παιδεία, το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον», πρόσθεσε.

Α. Διαμαντοπούλου: Η αλλαγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ να γίνει ένα θέμα συναίνεσης

Α. Διαμαντοπούλου: Η αλλαγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ να γίνει ένα θέμα συναίνεσης

Αναφερόμενη στις ενστάσεις που διατυπώνονται για το νομοσχέδιο, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι δεν υπάρχει καμία μεταρρύθμιση χωρίς αντιδράσεις, εξηγώντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή αλλάζουν πολλά και σε επίπεδο προσωπικού σχεδιασμού.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα διαθέτει πολλές και υποστηρικτικές δυνάμεις. Είμαι ανοιχτή σε διάλογο μέχρι την τελευταία μέρα», δήλωσε. «Είναι μείζονος σημασίας μια αλλαγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ», τόνισε η υπουργός.

Οσον αφορά στις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία και τη Σύνοδο της Πέμπτης, σημείωσε ότι αύριο είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Ευρώπη, καθώς η ΕΕ και οι εθνικοί ηγέτες καλούνται να αποδείξουν ότι το κοινό νόμισμα θα σταθεί με μία κοινή πολιτική».

Τέλος, για την Ελλάδα υπογράμμισε ότι είναι πλέον σαφές ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι το εργαστήρι νέων ευρωπαϊκών διεργασιών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή