Ομπάμα: Η επανεκλογή μου θα κριθεί από τις επιδόσεις μου

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 08:21
A- A A+

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ο αποφασιστικός παράγοντας για την επανεκλογή του την επόμενη χρονιά θα είναι η ετυμηγορία των ψηφοφόρων για τις επιδόσεις του και όχι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του.

«Αν τον επόμενο Νοέμβριο πιστεύουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους, ότι δουλεύω σκληρά και ότι έχω καταφέρει να κινηθεί η χώρα προς την σωστή κατεύθυνση, θα νικήσω. Αν δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, θα χάσω», υπογράμμισε ο Ομπάμα.

«Δεν θέλω να πω ότι δεν έχει σημασία ποιός θα είναι ο άλλος υποψήφιος, όμως πιστεύω ότι το αν θα χάσω ή αν θα κερδίσω (τις προεδρικές εκλογές του 2012) εξαρτάται από την αποτίμηση της ηγεσίας μου», ανέφερε σε συνέντευξή του στο κανάλι KMBC 9 News του Κάνσας Σίτι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy Polling, για πρώτη φορά ο Ομπάμα δεν προηγείται του πιθανότερου Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό (45%) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το 46% των ψηφοφόρων εγκρίνει την διακυβέρνηση της χώρας από τον Ομπάμα, ενώ το 48% όχι. Διχασμένοι εμφανίζονται και οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι που στις εκλογές του 2008 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκλογή του.

Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του ποσοστού ανεργίας στη χώρα που έφτασε το 9,2%, αλλά και της παρατεταμένης κρίσης λόγω της μη συμφωνίας με το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων επισημαίνει στην ιστοσελίδα της πως η θέση του Αμερικανού προέδρου είναι χειρότερη από ό,τι φαίνεται.

«Ο Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να χάσει αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα», δήλωσε ο Ντιν Ντέμπναμ, πρόεδρος της Public Policy Polling. «Πρόκειται για τη χειρότερη δημοσκόπηση για τον ίδιο εδώ και πολύ καιρό. Πραγματικά πρέπει να αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας», πρόσθεσε.

Δημοσκόπηση του NBC News-Wall Street Journal αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με ποσοστό 48% έναντι 41%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή