Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011 09:10
UPD:11:43
A- A A+

* Σήμερα στις Βρυξέλλες η καθοριστικής σημασίας σύνοδος κορυφής για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, μετά τη συμφωνία κοινής γραμμής Γαλλίας-Γερμανίας.

* Σήμερα τίθεται προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής η πρόταση 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών στην υπόθεση Siemens.

* Σήμερα αναμένονται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι ανακοινώσεις για το πρόγραμμα αναδιαρθρώσεων των Νοσοκομείων και των συγχωνεύσεων των διοικήσεών τους.

* Από σήμερα 21 έως τις 31 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων μέσω διαδικτύου, με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών, για τους αλλοδαπούς-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι, πριν την υποβολή, οφείλουν να μελετήσουν τις οδηγίες για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αλλοδαπών-αλλογενών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr/exams , ώστε να είναι σίγουροι ότι έχουν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας που δηλώνουν ότι ανήκουν και να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατηγορία τους.

* Στις 9:30 π.μ. στη στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας των νέων ανθυπολοχαγών τάξης 2011 "Λοχαγός Αναστάσιος Γιώτης" και θα επιδόσει τα ξίφη στους αποφοιτήσαντε, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Από τη Σχολή θα αποφοιτήσουν 232 ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 189 από την Ελλάδα (168 άνδρες και 21 γυναίκες), 26 από την Κύπρο, τρεις από την Αλβανία (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τρεις από την Αρμενία, ένας από την Ιορδανία, δύο από το Καμερούν (ένας άνδρας και μία γυναίκα), ένας από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ένας από το Μπουρούντι, δύο από την Νιγηρία, τρεις από την Σενεγάλη και ένας από την Σερβία.

* Στις 10 π.μ. στο πλοίο "Φαιστός Παλλάς" ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα σε συγκέντρωση ναυτεργατών.

* Στις 10 π.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

* Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του κόμματος προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

* Στις 10:30 π.μ. στο υπουργείου Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συμπαρίσταται στην κινητοποίηση που οργανώνεται από τον Δήμο και τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Παπουτσή, με την υφυπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Jane Holl Lute. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Daniel Smith.

* Στις 11 πμ. στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, συνεδριάζει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνικών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο αναλυτικός πίνακας των θεμάτων που θα συζητηθούν, έχει αναρτηθεί στο www.yen.gr

* Στις 11:30 π.μ. στα γραφεία της (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, Αθήνα) συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, κατ' ιδίαν συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη, με την επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), κοινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα (ΚΤΕ) Ενεργείας και του ΚΤΕ Περιβάλλοντος του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τις πολιτικές του υπουργείου σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον, καθώς και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Βουλής της Μάλτας, καθηγητή, Michael Frendo.

* Στις 2 μ.μ.- ώρα Ελλάδας- στις Βρυξέλλες η κρίσιμη σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών με θέμα την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης.

* Στις 5 μ.μ., στo Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, στην Ακτή Βασιλειάδη, συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον αρχηγό του Ναυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχο Eliezer Marom, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Arye Mekel. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Αθανάσιος Χριστόπουλος και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ., Κωνσταντίνος Σούλης.

* Στις 5 μ.μ. στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη (Λεωφόρος Νίκης 11), συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Οικονόμου.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Novotel" παναττική σύσκεψη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, για τη συγκρότηση της νέας κεντρικής γραμματείας Αττικής με στόχο την ενοποίηση στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας. Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να λάβουν μέρος οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας, Λαυρίου, οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, οι κλαδικές γραμματείες της Αττικής οι διοικήσεις κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των συνταξιουχικών σωματείων της Αττικής, οι εκλεγμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις οργανώσεις.

* Στις 6:30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπυτξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, με τη διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

* Στις 7 μ.μ. στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης (Λαγκαδά 221), η περιφερειακή συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Du Lac" στα Ιωάννινα (Α. Μιαούλη και Ικκου), η συνδιάσκεψη συνδιάσκεψη Ηπείρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

* Στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι (έναντι Βασ. Σοφίας 85), εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της νέας τραγωδίας που έπληξε την Κύπρο με τις φονικές εκρήξεις στη ναυτική βάση Ζυγίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Σπίτι της Κύπρου και την πρεσβεία της Κύπρου.

* Στις 9 μ.μ. στο θέατρο "Ερωφίλη" στη Φορτέτζα (Ρέθυμνο) το έργο του Σαίξπηρ "Οθέλλος" με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ρόλο του Οθέλλου και του Ιάγου αντιστοίχως, Δυσδαιμόνα η Σμαράγδα Καρύδη, Αμιλία η Γωγώ Μπρέμπου και Κάσσιος ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μαζί με θίασο 10 ηθοποιών. Το έργο παρουσιάζει την ιστορία του Μαυριτανού Οθέλλου, υψηλόβαθμου στρατιωτικού, ο οποίος έχοντας πέσει θύμα της παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου, σκοτώνει, τυφλωμένος απ' τη ζήλεια, τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα. Ο Οθέλλος γράφτηκε περίπου το 1603, την ίδια εποχή με τα άλλα έργα του Σαίξπηρ, Αμλετ, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ και δημοσιεύτηκε το 1622.

* Στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου η παράσταση "Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα". Εισιτήρια για την παράσταση χορηγεί δωρεάν στους δικαιούχους ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας. Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν τα εργατικά εισιτήρια προσκομίζοντας: Ενσημα του 2010, βιβλιάρια υγείας ατομικό και οικογενειακό, ταυτότητες και εκκαθαριστικό για το ΑΦΜ. Οι συνταξιούχοι αντί για ένσημα πρέπει να προσκομίσουν αρχική απόφαση σύνταξης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή