Π. Γερουλάνος: Ανάγκη για νέα γενιά ηγετών στην ΕΕ

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 18:08
UPD:18:16

«Ακόμη είμαστε σε ένα στάδιο που διορθώνεται η κατάσταση», είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στις μορφές διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί και τις επιπτώσεις τους στον τουρισμό, ενώ σχετικά με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για το ζήτημα της Ελλάδας εξέφρασε το φόβο του ότι «η ΕΕ χρειάζεται μία νέα γενιά ηγετών».

A- A A+

«Ακόμη είμαστε σε ένα στάδιο που διορθώνεται η κατάσταση», είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 fm, αναφερόμενος στις μορφές διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί και τις επιπτώσεις τους στον τουρισμό, ενώ σχετικά με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για το ζήτημα της Ελλάδας εξέφρασε το φόβο του ότι «η ΕΕ χρειάζεται μία νέα γενιά ηγετών».

«Φοβάμαι αρκετά», δήλωσε ο υπουργός, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι διαμαρτυρίες των αυτοκινητιστών στον τουρισμό, εμφανίστηκε όμως καθησυχαστικός, καθώς σημείωσε πως θεωρεί ότι «στο στάδιο αυτό η κατάσταση ακόμα διορθώνεται».

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν ένα αεροπλάνο γυρίσει και φύγει, ενώ έχει κόσμος ο οποίος περιμένει με αγωνία να προσγειωθεί στην Ελλάδα, αυτό θα είναι τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό», συμπλήρωσε, σχολιάζοντας πως μία τέτοια εικόνα θα ήταν καταστροφική κυρίως για την επόμενη χρονιά.

Όσο για τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, ο Π. Γερουλάνος σημείωσε ότι «με το βήμα που κάνει σήμερα η Ευρώπη, ουσιαστικά λέει ότι αρνούμαι να είμαι έρμαιο των αγορών και αρνούμαι να αφήσω μια οικονομία που βρέθηκε σε δύσκολη θέση να πέσει θύμα αυτών των αγορών».

«Είναι μεγάλη κίνηση», σχολίασε σχετικά, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν θα ενωθεί πραγματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν αυτό το βήμα που κάνει σήμερα δεν συνδυαστεί μ' ένα όραμα για το μέλλον».

Υπογράμμισε ότι «αυτό το όραμα δυστυχώς σήμερα καλείται να το παρουσιάσει στην Ευρώπη η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Μπερλουσκόνι, άνθρωποι οι οποίοι είναι βαθύτατα συντηρητικοί, που τους πήρε ένα χρόνο να καταλάβουν ότι χρειαζόταν ένα αποφασιστικό βήμα».

«Χρειάζεται μία νέα γενιά ηγετών στην ΕΕ», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή