ΗΠΑ : Τιμή στους 3.025 ανθρώπους που χάθηκαν

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 07:18
UPD:08:21

A- A A+

ΥΠΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ μέτρα ασφαλείας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, τίμησαν τη μνήμη των 3.025 ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους από τρομοκρατικές επιθέσεις πριν από έναν χρόνο, την 11η Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες και τους τυράννους να απειλήσουν τον πολιτισμό, με όπλα μαζικής καταστροφής», επεσήμανε μεταξύ άλλων, τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ο Τζωρτζ Μπους, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, από το νησί Ελλις στην Ν. Υόρκη. Ωστόσο, δεν έκανε καμμία αναφορά στο Ιράκ, θέμα για το οποίο θα μιλήσει σήμερα από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τόνισε επίσης, ότι, μία μεγάλη συμμαχία κρατών, έχει συνταχθεί με την Ουάσινγκτον, με σκοπό να απαλλάξουν τον κόσμο από την τρομοκρατία, σε έναν αγώνα στον οποίον - όπως είπε - η χώρα του δοκιμάζει τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, επισκέφθηκε το «Ground-0» στη Ν. Υόρκη, όπου απέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια, εκεί όπου βρισκόντουσαν οι δίδυμοι πύργοι του World Trade Center και συνομίλησε με συγγενείς των θυμάτων.

Στην αντίστοιχη τελετή που έγινε στο Πεντάγωνο, ο Τζωρτζ Μπους τόνισε, ότι, οι μνήμες μιας μεγάλης τραγωδίας, παραμένουν ζωντανές και επανέλαβε την υπόσχεσή του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κερδίσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Στη Ν. Υόρκη, βρίσκεται και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση.

Χθες το πρωϊ στην Αθήνα, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας στη Ν. Υόρκη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, τόνισε, ότι, η χώρα μας έχει στρατευθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή