Ατυχη στο τέλος η Εθνική χάντμπολ Νέων

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011 22:24
A- A A+

Η Εθνική χάντμπολ Νέων «άγγιξε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κόντρα στην Τυνησία, όμως έχασε το εισιτήριο μέσα από τα χέρια της τα τελευταία πέντε λεπτά, γνωρίζοντας την ήττα με 24-21.

Την υπέρβαση έψαχνε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα στους πολύπειρους Αφρικανούς, όμως η εμφάνισή της έδειξε το αντίθετο. Σε έναν ακόμη αγώνα οι παίκτες του Κώστα Τσαβδαρίδη έπιασαν καταπληκτική απόδοση και έδειξαν να έχουν στα χέρια τους το ματς, ελέγχοντας από το ξεκίνημα τον αγώνα και έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου που γέμισε πάλι το κλειστό της ΧΑΝΘ.

Πέντε λεπτά μακριά από τον θρίαμβο έφτασαν οι διεθνείς μας, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, αφού οι Τυνήσιοι πιο αποτελεσματικοί στα τελευταία πέντε λεπτά πήραν το προβάδισμα με 21-20 για να διαμορφώσουν το τελικό 24-21 δέκα δεύτερα πριν από το τελικό σφύριγμα.

Η ελληνική ομάδα πλέον θα διεκδικήσει την 9η θέση στη διοργάνωση με πρώτο αντίπαλο τη Βραζιλία στους αγώνες κατάταξης.

Επική ανατροπή από την Αίγυπτο

Στις άλλες αναμετρήσεις της ημέρας, σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά πήρε η Αίγυπτος κόντρα στην δευτεραθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, κάνοντας την ανατροπή στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Οι Αφρικανοί ενώ κυνηγούσαν το σκορ καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, με ένα σερί 4-0 στο 55:46 κι ενώ ήταν πίσω με δύο τέρματα διαφορά (28-26) πήραν τον έλεγχο 1:30 πριν από τη λήξη. Οι Ίβηρες δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση, διαμορφώνοντας απλά το τελικό 30-29. Στο δρόμο για τα ημιτελικά, η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία.

Τα δεκάλεπτα: 4-4, 9-11, 13-17 (ημχ.), 17-19, 23-25, 30-29

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Αμπντέλ Ουαχάμπ): Χάλεντ Χοσιέν, Μοχάμεντ Αμπντέλ Χαλέκ 1, Χισάμ Αλ Μπασιούνι 7, Γκαμάλ Χαγκάγκ 3, Χισάμ Σανάντ 4, Χοσάν 2, Μοχάμεντ Χαλίλ, Αχμεντ Αμπντέλ 3, Αμπντέλ Ραχμάν Ελ Μποχί 5, Σαΐντ Χαλίλ, Χασάν Ανίς, Ζέιν Ελ Αμπεντίν Αλί 1, Σαμί Φουάντ 3, Αλαά Ελ Ντιν Αλί 1, Ομάρ Ελ Σόφι, Αχτάρ Μοχάμεντ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρολάντο Φρέιτας): Βιλιένα, Πεσκέιρα 3, Ράμος 7, Ροζάριο, Σάντος, Φεράζ 3, Μάρκες 2, Αρέια 2, Ντουάρτε 3, Σίλβα Νούνο 1, Μορέιρα 2, Σίλβα Ρουί 1, Πορτέλα 4, Ολιβέιρα, Κουιμπίντα, Σικέιρα 1.

Παρατηρητές: Κονοπιάστι (Ουκρανία)- Μίγκας (Ελλάδα)

Διαιτητές: Οπάβα- Βάλεκ (Τσεχία)

Κόκκινη: 59:59 Πεσκέιρα, Δίλεπτα: 6-4, πέναλτι: 2/3-3/3

Πρόκριση θρίλερ για Σλοβενία

Η Σλοβενία από την πλευρά της χρειάστηκε το δεύτερο δεκάλεπτο της παράτασης προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του Κατάρ με 38-35 και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε στο 31-31, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο της παράτασης οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα τέρμα.

«Αυτό είναι το χάντμπολ, ένα άθλημα που προσφέρει συγκινήσεις. Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που άντεξαν σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της Σλοβενίας, Σλάβκο Ίβεζιτς, ενώ από την πλευρά του ο προπονητής του Κατάρ, Μάτσεκ Μπορούτ είπε: «Ηταν ένα παιχνίδι διαφήμιση για το χάντμπολ, που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση. Συγχαρητήρια στη Σλοβενία που πήρε την πρόκριση, συγχαρητήρια, όμως, και στους παίκτες μου για την εκπληκτική τους απόδοση».

Τα δεκάλεπτα: 8-4, 13-10, 17-14 (ημίχ.), 20-19, 24-23, 29-29 (καν.), 31-31, 32-32 (1η παρ.), 35-33, 38-35 (2η παρ.)

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Σλάβκο Ίβεζιτς): Ταλέτοβιτς, Τσίνγκεσαρ 2, Μάργκουτς 9, Σόσταριτς, Γκάμπερ 1, Πόκλαρ 5, Σμόλνικ 1, Πέροβσεκ, Ζάραμπετς 6, Ποτένκο, Λέσιακ, Μέντβεντ 4, Πάπεζ 4, Νόσαν 6, Γιέλοβτσαν.

ΚΑΤΑΡ (Μάτσεκ Μπορούτ): Γκάρμπα, Αλμπισί, Ντουαλέ, Αλχαλάφ 7, Μεγκντίχ 1, Μουράντ, Αλ Κουβαρί, Μεμίσεβιτς 6, Μπλελ 2, Αμπιντί, Αλ Καρμπί 2, Μόργκαν 5, Σαλέμ 5, Χαμντούν 3, Αγιέντ, Αλσουλτάν 4.

Διαιτητές: Μπέτμαν - Τζαφερόπουλος (Ελλάς), Παρατηρητές: Μπρέτο (Ισπανία) - Παβίσεβιτς (Μαυροβούνιο), Δίλεπτες: 10-5, Πέναλτι: 3/4-5/6, Αποβολές: Μουράντ, Γκάρμπα.

Άνετα η Ισπανία

Η Ισπανία πήρε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς την πρόκριση για τα προημιτελικά, επικρατώντας με 39-24 της Βραζιλίας. Το συγκρότημα της Ιβηρικής Χερσονήσου πήρε τον έλεγχο από την έναρξη του αγώνα και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα, με τους Καμπάνας και Γκόνι να αναδεικνύονται πρώτοι σκόρερ για την ομάδα τους με 6 τέρματα.

«Ηταν μια εύκολη νίκη όπως αποδεικνύεται και από το τελικό σκορ, απέναντι, μάλιστα, σε μία καλή ομάδα όπως την Βραζιλία. Εμφανιστήκαμε, πάντως, λίγο πιο αργοί από όσο θα ήθελα στην επίθεση και θα πρέπει να το διορθώσουμε για την συνέχεια», σχολίασε ο τεχνικός των Ισπανών, Όσκαρ Γκουτιέρεζ.

Δεκάλεπτα: 6-3, 12-7, 19-10 (ημίχρονο), 23-16, 29-21, 39-24

ΙΣΠΑΝΙΑ (Οσκαρ Γκουτιέρεζ): Κοράλες, Μολίνα, Χουμέτ 3, Μπέλτζα, Γκονζάλεζ 2, Ντελ Αρκο 1, Γουεδέα 5, Καρίγιο 2, Αλόνσο 1, Πέρεθ, Κάστρο 5, Παράχα 4, Ρουίζ 1, Καμπάνας 6, Ουγκάρτε 3, Γκόνι 6.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Σέρχιο Ορτελάν): Ντος Σάντος, Φαγκούντεζ, Ντίαζ 1, Περέλα 4, Ντα Σίλβα 1, Ροσόνι 6, Ντε Σόουζα, Γκάμα 4, Κάμπος 4, Ντε Φρέιτας Φελίπε, Σάντος, Ντε Φρέιτας Γουέσλεϊ 1, Κρεστάνα 1, Ντε Κάστρο 2, Σίλβα.

Διαιτητές: Αμπντελαζίζ - Ρασίντ (Αίγυπτος), Παρατηρητής: Ελ Σαϊντ (Αίγυπτος)

Δίλεπτες: 3-1, πέναλτι 2/3 - 3/5

Εύκολα η Γαλλία

Από το πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση η Γαλλία, μετατρέποντας το υποτιθέμενο ντέρμπι με την Αλγερία σε υγιεινό περίπατο, εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη της αντιπάλου της. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 32-26, με τον προπονητή, Γκι Πετιτζιράο να δηλώνει: «Hμασταν καλά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τους Αλγερινούς, γι' αυτό και πήραμε αυτή τη σχεδόν εύκολη νίκη. Παίξαμε ήρεμα στην επίθεση και βρήκαμε λύσεις, ενώ, όσον αφορά την άμυνα, για 30 λεπτά ήμασταν καλοί. Στα προημιτελικά τώρα, τη Γερμανία δεν την έχω δει, αλλά είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και για να την κερδίσουμε πρέπει να ξεπεράσουμε όλα τους τα συστήματα».

Δεκάλεπτα: 4-2, 10-6, 17-8 (ημίχρονο), 21-13, 27-18, 32-26

ΓΑΛΛΙΑ (Γκι Πετιζιράρ): Μαρού 2, Μαχέ 6, Ζεν, Μπαρέρ 3, Μασάρ, Ζιλμπέρ 3, Ντενά 1, Γκρεμπίγ 5, Ουγκ, Πορτ 7, Μπονεφουά, Μαρς 2, Αφγκούρ 2, Μορενσί, Μαγιαγιό 1

ΑΛΓΕΡΙΑ (Φαρούκ Ντεχιλί): Χαμαντί, Ζαμούμ 3, Μπενκεΐκ, Νταούντ 7, Αϊλάν, Τζελαμπί, Αρίμπ, Μπουλεχσά, Αΐτ Μπελκατσέμ, Ραχίμ 2, Μπουντζενάχ 2, Ιντρί, Μπελαΐντ 2, Κααμπάτσε 4, Χαμούντ 5, Σακέρ 1

Διαιτητές: Τσβέτκο, Καβαλάρ (Σλοβενία). Παρατηρητές: Ασούρ (Η.Α.Ε.), Στανόγεβιτς (Σερβία)

Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 0/2-0/2.

Στην οκτάδα και η Γερμανία

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η Γερμανία εξασφάλισε με τη σειρά της μια θέση στην τελική οκτάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος επικρατώντας του Ιράν με 36-29. Προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ οι Ιρανοί, όμως λύγισαν στα τελευταία λεπτά.

«Στο σημερινό παιχνίδι παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, αλλά είχαμε μερικά προβλήματα με τους Τζάμαλι και Εστεκί. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε γρήγορους αιφνιδιασμούς και αυτό μας έδωσε τη νίκη. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στον τελικό. Το γήπεδο της ΧΑΝΘ είναι πολύ ωραίο και παίξαμε σε μία όμορφη ατμόσφαιρα και μακάρι να παίξουμε στην πορεία με την ελληνική ομάδα σε ένα γεμάτο γήπεδο», δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο προπονητής των «πάντσερ», Γιόχεν Γκέπερτ.

Στον αντίποδα, ο τεχνικός του Ιράν, Εζατολάχ Ραζμγκάρ είπε: «Πριν έρθουμε σε αυτό το τουρνουά είχαμε πολλά προβλήματα. Δεν είχα στη διάθεσή μου οχτώ παίκτες που είχαν στρατιωτικές υποχρεώσεις αλλά δεν δώσαμε και αρκετά φιλικά παιχνίδια, για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Παρ' όλα αυτά, συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έφτασαν εδώ και πάλεψαν το παιχνίδι με τη Γερμανία. Είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνισή τους».

Δεκάλεπτα: 8-3, 11-8, 16-14 (ημίχρονο), 22-19, 30-23, 36-29

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μάρτιν Χοϊμπέργκερ): Ντεσρίσε, Φορστμπάουερ 4, Μάας 2, Μπέκερ, Σέλιν 7, Μπάρστις, Τσίκερ, Γκέπερτ 2, Ντίσινγκερ 1, Κρέχελ, Πέκελερ 4, Στάιναρτ, Ρους 7, Βέτσελ, Χόρνκε 3, Κόνιγκ 6

ΙΡΑΝ (Εζατολάχ Ραζμγκάρ): Μοζαφάρ, Μασαγέκι 1, Ροστάμι, Νοσράτι 2, Τζάμαλι 9, Μουσαχανί, Μουσαβιχάλ 2, Κιάνι, Εστεκί 10, Ζανγιρσάζ, Νουρμπάς 1, Σαλεμιχάζ, Ρεζαεΐ 4, Φαλάχ, Εϊνταριράντ

Διαιτητές: Κρισέν (Τυνησία), Μαχλούφ (Τυνησία)

Παρατηρητές: Κονοπλιάστι (Ουκρανία), Μίγκας (Ελλάδα)

Δίλεπτα: 6-3, Πέναλτι: 1/1-1/4, Αποβολή: Μπέκερ (59').

Στην εκπνοή η Σουηδία

Χρειάστηκε το... χρυσό χέρι του Ζάκρισον, ο οποίος πέτυχε 11 συνολικά τέρματα, για να πανηγυρίσει η Σουηδία την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου κόντρα στη Ρωσία, σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα της παράτασης.

Δύο μόλις φορές σε όλο το ματς κατάφεραν να προηγηθούν οι Σουηδοί, ενώ η τρίτη ήταν και η φαρμακερή για τους Ρώσους, που είδαν τον Ζάκρισον να σκοράρει και να διαμορφώνει το τελικό 40-39. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες έμειναν στο 34-34.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επικρατήσαμε σε ένα τόσο σκληρό παιχνίδι. Η τύχη η οποία μας είχε γυρίσει την πλάτη δύο φορές στο παρελθόν, καθώς χάσαμε δύο ματς με ένα γκολ διαφορά, μας χαμογέλασε σήμερα και μας έστειλε στους "8" της διοργάνωσης», δήλωσε ο τεχνικός των Σουηδών, Γιαν Κάρσλον.

Δεν μπορούσε να πιστέψει την τροπή που πήρε το ματς ο Αλεξάντερ Κοβαλένκο για τους Ρώσους, λέγοντας: «Χάσαμε σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Ωστόσο, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για πολλές αλλαγές,, έχουμε «κοντό» πάγκο και μόλις 7 παίκτες που μπορούμε να στηριχθούμε».

Τα δεκάλεπτα: 4-6, 10-10, 16-17 (ημίχ.), 21-23, 29-30, 34-34 (κ.α.), 37-37, 40-39

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιαν Κάρλσον): Γιοχάνεσον, Λάρσον, Λον 7, Σέντερχολμ 3, Βαρσάμης 1, Ζάκρισον 11, Άντολφσον, Ισάντερ 4, Σβάνελ 2, Άρνεσον 2, Χάνις 1, Ντάρι, Νίλσον 7, Όλσον, Τουνέλ 2, Γιόχανσον.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Κοβαλένκο): Παβλένκο, Ζέντικ 11, Αλέχιν 2, Πιστσιούχιν2, Κορνέφ, Μπεσπάλοφ 3, Μπεζενάρ 6, Κουντίνοφ, Αντρέεφ, Σορόκα 3,Σελούντκο, Εμελιανένκο 5, Παρσούτιν, Κόσμαν 7, Μοράρου, Τσελίστσεφ.

Διαιτητές: Μοσορίνσκι (Σερβία) - Πάντζιτς (Σερβία), Παρατηρητές: Λαουτιτζέν (Νορβηγία) - Τόσι Μπράντι (Ιταλία)

Δίλεπτες: 1-3, Πέναλτι: 2/2-0/2.

Στους αγώνες κατάταξης, η Σερβία νίκησε με 32-27 την Αργεντινή για τις θέσεις 17-20, ενώ η Ουγγαρία επικράτησε της Κορέας με 34-31. Για τις θέσεις 21-24, ο Καναδάς επικράτησε δύσκολα του Μπενίν με 23-22, ενώ η Χιλή πέτυχε την πρώτη της νίκη στο θεσμό φτάνοντας στο 24-21 επί της Βενεζουέλας.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις