Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι γυναίκες στην υδατοσφαίριση

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011 12:00
UPD:12:47
REUTERS/BOBBY YIP

A- A A+

Εκπληκτική η εθνική ομάδα πόλο γυναικών νίκησε 12-10 τη χρυσή ολυμπιονίκη Ολλανδία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο οκτάλεπτο και σκορ 5-1, η ελληνική ομάδα έκανε τη μεγάλη ανατροπή και τώρα περιμένει την Τετάρτη στον ημιτελικό τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Ιταλία και την Αυστραλία.

«Αν και στην αρχή δεν παίξαμε καλή άμυνα, τελικά συγκεντρωθήκαμε και βρήκαμε ρυθμό. Διαβάσαμε πολύ καλά την Ολλανδία και φάνηκε ξεκάθαρα ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είναι μεγάλη νίκη, γιατί μην ξεχνάμε ότι κερδίσαμε τη "χρυσή" Ολυμπιονίκη. Κάναμε ακόμη μία μεγάλη νίκη, μετά τη Ρωσία, και φάνηκε σήμερα ποια ήταν η Ρωσία, καθώς άφησε εκτός τετράδας τις ΗΠΑ. Για να φθάσουμε όμως στο μετάλλιο, χρειάζεται να κάνουμε ακόμη μία μεγάλη νίκη και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά, γιατί είναι και διαφορετικό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης, δίνοντας τα εύσημα στις παίκτριες του.

«Θέλω να συγχαρώ τα κορίτσια φυσικά, γιατί αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω το συνεργάτη μου, Σάκη Κεχαγιά, που είναι τρία χρόνια στην ομάδα και μας έχει βοηθήσει πολύ, αλλά και όλο το προσωπικό της Ομοσπονδίας, που μας έχει στηρίξει και είμαστε τα τελευταία τρία χρόνια στις κορυφαίες ομάδες, με τα αποτελέσματα που φαίνονται».

Με νίκη στον ημιτελικό η Ελλάδα κατακτά για πρώτη φορά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ είναι η δεύτερη σερί φορά που προκρίνεται στα ημιτελικά ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Στον άλλο ημιτελικό πέρασε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρωσία, που απέκλεισε την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών με 9-7.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις