Yπόθεση DSK:Στις 23/8 η ακροαματική διαδικασία της 32χρονης καμαριέρας

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 06:57

Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανέβαλε για τις 23 Αυγούστου την ακροαματική διαδικασία της 32χρονης καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση.

A- A A+

Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανέβαλε για τις 23 Αυγούστου την ακροαματική διαδικασία της 32χρονης καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση, προκειμένου να υπάρξει ικανός χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Η απόφαση της αναβολής έρχεται λίγο μετά την πρώτη εμφάνιση της Νασιφάτου Ντιαλό στα ΜΜΕ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2023615 . Οι δηλώσεις της προκάλεσαν ποικίλα σχόλια αναφορικά με τα κίνητρα που την οδήγησαν να σύρει στα δικαστήρια τον πρώην γ.δ. του ΔΝΤ.

Η μετανάστρια από τη Γουινέα είχε κατηγορηθεί ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχε πει ψέμματα και στόχος της ήταν να βγάλει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε από την όλη υπόθεση. Ένα τηλεφώνημα της μάλιστα, μία ημέρα μετά από τη δήλωση της πως έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλευσης του Στρος Καν, σε φυλακισμένο φίλο της, στάθηκε ικανό να κριθεί από πολίτες και δικαστές ως φιλοχρήματη και ψεύτρα.

Σύμφωνα με τους Νew York Times, στη συγκεκριμένη τηλεφωνική επικοινωνία, η Ναφισατού Ντιαλό είχε πει «αυτός ο τύπος έχει πολλά λεφτά, ξέρω τι κάνω». Ωστόσο όπως επεσήμανε ο δικηγόρος της, Κένεθ Τόμσον, «ορισμένες εκφράσεις ήταν συγκεχυμένες για τους δημοσιογράφους των New York Times», με αποτέλεσμα να βγουν λανθασμένα συμπεράσματα για τις προθέσεις και το χαρακτήρα της Ντιαλό. «Ακούσαμε πολύ προσεκτικά την ηχογράφηση του εν λόγω τηλεφωνήματος και είναι πλέον απολύτως σαφές ότι το θύμα ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, αυτό που είχε πει στο συγκεκριμένο άτομο ήταν πως "επρόκειτο για κάποιον που επιχείρησε να με βιάσει, πως ήταν άνθρωπος με εξουσία, ένας σημαντικός άντρας"», σημείωσε ο Τόμσον.

Όπως είπε, στόχος της 32χρονης δεν είναι να αποσπάσει χρήματα από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά επιδιώκει να της αποδοθεί δικαιοσύνη και διεκδικεί την αποζημίωση και τους τόκους που κάθε αστικό δικαστήριο επιβάλλει στον αποδεδειγμένα ένοχο εγκληματικής πράξης.

Η καμαριέρα έκανε δημόσια δήλωση χθες στη Νέα Υόρκη για να ευχαριστήσει όλους όσοι την έχουν υποστηρίξει από την αρχή της υπόθεσης, ανακοίνωσαν μέλη Αφρικανικής Οργάνωσης της Νέας Υόρκης. «Η κυρία Ντιαλό μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών που έχουν πέσει θύματα επιθετικότητας . Πολεμάει για τα δικαιώματά της και για την αξιοπρέπειά της», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της Αφρικανικής Οργάνωσης.

Οι τελευταίες εξελίξεις, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αμφιβολίες για τα κίνητρα της κι έτσι η ακροαματική διαδικασία δεν θα γίνει την 1η αλλά στις 23 Αυγούστου, ώστε ο εισαγγλεέας που διερευνά την υπόθεση να μην αναγκαστεί να προβεί σε βιαστικά συμπεράσματα.

Η πρόταση αναβολής της δίκης έγινε από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και με αυτή συμφώνησαν και οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος Καν, Ουίλιαμ Τέιλορ και Μπέντζαμιν Μπράφμαν http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2025117 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή