Αντιδράσεις σε Βόλο και Καβάλα για τους υποβιβασμούς

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 13:29
UPD:16:45

A- A A+

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ΠΑΕ Καβάλας για τις ποινές υποβιβασμού των συλλόγων και τον ισόβιους αποκλεισμούς, που επιβλήθηκαν στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη.

«Μείναμε κι εμείς έκπληκτοι. Δεν είναι από τις αποφάσεις που θα μείνουν ως μνημείο αντικειμενικότητας. Εδώ ατύχησαν. Παράδοξες αποφάσεις και για Μπέο και για Βόλο. Ασφαλώς και θα κάνουμε έφεση. Είναι τεράστια η δικογραφία. Θα την μελετήσουμε κι αύριο το μεσημέρι θα υποβάλλουμε έφεση. Ο β' βαθμός έρχεται να θεραπεύσει σφάλματα του α' βαθμού», σχολίασε ο Νίκος Κακκαβάς, νομικός εκπρόσωπος του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης επιλεκτικές τις διώξεις και τις ποινές.

«Μια υπόθεση είναι, τα στημένα. Μία είναι για τον ανακριτή. Πως γίνεται να ξεχωρίζουμε και να λέμε αυτός κι αυτή η ομάδα και οι άλλοι απ' έξω; Εχουμε επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις και πρέπει να αιτιολογηθούν. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Sentra FM 103,3.

Έκπληξη για την αυστηρότητα της απόφασης εξέφρασε και ο δικηγόρος της ΠΑΕ Καβάλας, Χρήστος Στάθης.

«Θα ήταν ψευδές να πω ότι δεν μας έκανε έκπληξη το περιεχόμενο των αποφάσεων. Έκπληκτοι έχουν μείνει λογικά και οι συνάδελφοί σας που κάλυπταν το ρεπορτάζ κι ενημερώθηκαν για την απόφαση. Πιστεύουμε ωστόσο στην ελληνική δικαιοσύνη και σήμερα θα κάνουμε έφεση», τόνισε στον ίδιο ραδιοσταθμό, ενώ αποκάλεσε «άτυχη στιγμή της αθλητικής δικαιοσύνης» την απόφαση.

Αναφορικά για το γεγονός ότι ο Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει παραδοθεί στη δικαιοσύνη, παρότι εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, σημείωσε: «Η πρόθεσή του είναι να παραδοθεί. Υπάρχουν κάποια θέματα ακόμα να ρυθμιστούν. Να γυρίσει η δικογραφία, να τακτοποιήσει κι αυτός κάποια υπερασπιστικά έγγραφα και θα παρουσιαστεί».

Τις αποφάσεις του υποβιβασμού σχολίασε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Τόρης, από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται για τον αγώνα της ομάδας του με την Ντιφερντάνζ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

«Σήμερα όλη η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρα γεγονότα και καταστάσεις, οι οποίες πλήττουν και τον Ολυμπιακό Βόλου. Δικαιώνονται όλοι όσοι μίλαγαν για προκαθορισμένο υποβιβασμό μιας ομάδας και μιας πόλης. Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη. Σε κάποια υπόγεια της Σούπερ Λίγκας βγήκε μια απόφαση άδικη, που εκφράζει τις θέσεις της UEFA, όπως τις μετέφερε ο πρόεδρός της.

Ο αγώνας τώρα αρχίζει για εμάς και στο τέλος πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Τα ευρωπαϊκά δικαστήρια χρειάζονται πραγματικές αποδείξεις για να καταδικάσουν κάποιον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Σταύρος Ψωμιάδης, δήλωσε στον Σπορ FM 94,6: «Αν επηρεάστηκαν από κάποιους για να βγάλουν την απόφαση δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο κατά της ΠΑΕ Καβάλας. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο σε όλη την δικογραφία. Μέχρι και ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ έκανε νύξη. Είναι γελοία πράγματα, θέλουν να βοηθήσουν άλλες ομάδες και προσπαθούν να ρίξουν εμάς».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Αθλητικές Μεταδόσεις