Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011 11:15
A- A A+

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Μικρή πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στη Θράκη γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: στην Ήπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος και μόνο στα ορεινά τις μεσημβρινές ώρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια το απόγευμα τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα δυτικοί νοτιοδυτικοί . Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές ώρες θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αργά το απόγευμα. Ανεμοι ασθενείς 3 και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Τη νύχτα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο Σάββατο ο καιρός και μόνο στα βόρεια θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΕΜΥ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή