Ιράκ: Τρεις νεκροί σε κοινή επιχείρηση ιρακινών και αμερικανικών δυνάμεων

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011 15:24
A- A A+

Ηγετικό στέλεχος μιας φυλής και δύο μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν ενώ άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης Ιρακινών και Αμερικανών στρατιωτών εναντίον ενός σπιτιού στην περιοχή Μπαλάντ, στα βόρεια της Βαγδάτης.

Οι αμερικανικές δυνάμεις υποστηρίζουν πως επρόκειτο για «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, ωστόσο κάτοικοι της περιοχής διαβεβαίωσαν πως η συγκεκριμένη οικογένεια δεν έχει καμία σχέση με τρομοκράτες.

«Ο αρχηγός μιας οικογένειας της φυλής Ραφαγιάτ, σεΐχης Χαμίντ Χασάν, 65 ετών, καθώς και δύο μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν. Τραυματίστηκαν άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις γυναίκες», ανακοίνωσε ο αντισυνταγματάρχης της ιρακινής αστυνομίας Μοχάμαντ αλ-Μπαλαντάουι.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στη 1 τα ξημερώματα σήμερα. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού διευκρίνισε ότι «αμερικανοί σύμβουλοι» ήταν παρόντες κατόπιν αιτήματος της ιρακινής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στρατιώτες δέχτηκαν πυρά καθώς πλησίαζαν το σπίτι και απάντησαν βρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή