Βρετανία: Πιθανόν να ευθύνονται ισλαμιστές αντάρτες για τη δολοφονία Γιούνες

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011 22:57
A- A A+

Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Λίαμ Φοξ εκτίμησε σήμερα ότι ισλαμιστές αντάρτες ενδέχεται να είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη των λίβυων εξεγερμένων Αμπντελ Φάταχ Γιούνες, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία τους στη Λιβύη είναι αναμφισβήτητη.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC, ο Φοξ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η δολοφονία του Γιούνες, την οποία ο βρετανικός Τύπος αποδίδει σε στοιχεία της αλ Κάιντα στους κόλπους των ανταρτών, παραμένει μυστήριο. Σημείωσε ωστόσο ότι η επιρροή ισλαμιστών ανταρτών στη Λιβύη είναι αναμφισβήτητη.

Το ερώτημα «ποιος πραγματικά είναι ο δράστης της δολοφονίας» δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη απάντηση, τόνισε.

Σύμφωνα με τον Φοξ, «θα ήταν περίεργο αν δεν υπήρχαν (ισλαμιστές) αντάρτες στη Λιβύη», την ώρα που υπάρχουν «σε όλη τη Μέση Ανατολή».

«Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Λιβύη αποτελούνται από ένα μείγμα ανθρώπων (...) και οι ίδιοι οι Λίβυοι θα καθορίσουν ακριβώς πώς θα εξελιχθεί η δομή της εξουσίας» μετά τον Μουάμαρ Καντάφι, επεσήμανε ο Βρετανός υπουργός.

«Η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι υπάρχουν εξτρεμιστικά στοιχεία» στη χώρα, δήλωσε ο Φοξ, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι (...) να βεβαιωθούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα περιθωριοποιηθούν».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή