Δήλωση των συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2002 19:55
A- A A+

«Εικοσιεπτά χρόνια οι τρομοκράτες προκαλούσαν την κοινωνία με τις δολοφονίες ανυπεράσπιστων πολιτών, δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή του τόπου και διασύροντας τη χώρα μας διεθνώς», αναφέρεται στη δήλωση της άτυπης ομάδας συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας «Ως Εδώ».

«Τώρα που η δημοκρατία πέτυχε να υπερασπιστεί τις αξίες και τις αρχές της, τώρα που η δημοκρατία μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη για τους θύτες και τα θύματα, τώρα οι δολοφόνοι προκαλούν διαστρέφοντας έννοιες και αξίες του πολιτισμού μας. Κάποτε μέσα από την ανοχή και τη σιωπή της κοινωνίας, οι τρομοκράτες διεκδικούσαν την πολιτική νομιμοποίηση για τις δολοφονίες και τη σπίλωση των θυμάτων τους.

Τώρα μέσα από την υπερβολή της κοινωνίας, οι συλληφθέντες διεκδικούν υπερασπιστικά άλλοθι και ηθική νομιμοποίηση σε ψευδεπίγραφα ιδεολογήματα και πολιτικές λογικές.

Καμία δημοκρατική ιδέα δεν οπλίζει τα χέρια εγκληματιών.

Κανένας ιδεολογικός χώρος δεν αποτελεί άλλοθι για τη δράση μιας εταιρίας δολοφόνων.

Κανένας σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής δεν υπάρχει από αυτούς που σκοτώνουν.

Καμία αξιοπρέπεια δεν έχουν όσοι που συκοφαντούν τη μνήμη των θυμάτων και προσβάλλουν τις οικογένειές τους.

Καμιά ανιδιοτέλεια δεν έχουν αυτοί που ζουν και αποκτούν παρουσία με ληστείες.

Καμία πολιτική επιλογή δεν νομιμοποιεί το διαχωρισμό των θυμάτων από τους δολοφόνους, σε «αθώα» και «μη αθώα».

Ακόμη και οι λέξεις μπορούν να χάσουν το νόημα τους, όταν δειλοί και ιταμοί άνθρωποι, τις χρησιμοποιούν για να βρουν άλλοθι και να δικαιολογήσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα και τη φασιστική τους νοοτροπία.

Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, αυτοί που δολοφονούν και ληστεύουν δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοινοί εγκληματίες. Είναι δολοφόνοι και ληστές. Δεν υπάρχει καμία ευθύνη παρά αυτή που πηγάζει από το Σύνταγμα και τους νόμους της πολιτείας.

Τις πράξεις τους, θα τις κρίνει η Δικαιοσύνη. Παρά την υπέρμετρη αλαζονεία και ματαιοδοξία τους δεν δικαιούνται πλέον άλλο βήμα, εκτός από το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Εμείς, οι οικογένειες των θυμάτων, κάνουμε έκκληση σε όλους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, καλλιτέχνες, αθλητές, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές, διανοούμενους, πολίτες αυτού του τόπου, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Να πουν Ως Εδώ, στην υποκρισία, Ως Εδώ, στην αυθαιρεσία,

Ως Εδώ, στα άλλοθι,Ως Εδώ, στην τρομοκρατία», αναφέρεται στη δήλωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή