Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Στ. Λαμπρινίδη με το Βρετανό ομόλογό του

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011 20:01
A- A A+

Σε πολύ φιλικό κλίμα, όπως το χαρακτήρισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Μ. Βρετανίας Σταύρος Λαμπρινίδης και Ουίλιαμ Χέιγκ, πραγματοποιήθηκε το δίωρο γεύμα εργασίας που είχαν στην επίσημη κατοικία του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών.

Επί τάπητος τέθηκε μια ευρεία ατζέντα θεμάτων από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη μέχρι τα Βαλκάνια, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με έμφαση τη Συρία και τη Λιβύη και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

«Συζητήσαμε», ανέφερε ο κ. Λαμπρινίδης, «για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τις μεγάλες αλλαγές που πραγματοποιούνται για τις θυσίες του ελληνικού λαού και την ανάγκη να σταματήσει η ρητορική της τιμωρίας και να προχωρήσουμε, όπως προχωρεί πλέον η Ευρώπη, ώστε να δώσουμε ελπίδα και αλληλεγγύη».

«Συζητήσαμε για την περιοχή μας την κατάσταση στα Βαλκάνια και την προοπτική της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον κ. Χέιγκ τα προβλήματα που δημιουργούν οι τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν και του Νταβούτογλου και έχει σημασία να πιέσει και η Αγγλία την Τουρκία, ώστε να αλλάξει και να ακολουθεί αυτά που λέει η Ευρώπη και όχι αυτά που η ίδια επιθυμεί», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας επισήμανε: «ήταν μια πολύ δημιουργική συνάντηση σε πολύ φιλικό κλίμα και ελπίζω να τη συνεχίσουμε με την επίσκεψη του κ. Χέιγκ στη χώρα μας τους προσεχείς μήνες».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή