Κυβερνητική επιτροπή για την ανεργία την Τετάρτη

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 13:07
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ

A- A A+

Προγράμματα κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη ο υπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κουτρουμάνης στην Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Οπως γνωστοποίησε ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το κύριο πρόγραμμα αφορά 55.000 ανέργους και ο αριθμός αυτών μπορεί να αυξηθεί και σε 70.000.

To πρόγραμμα θα προβλέπει 5μηνες συμβάσεις απασχόλησης σε κοινωφελή έργα με μηνιαίο μισθό 625 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Επιπλέον, το υπουργείο Απασχόλησης θα προωθήσει προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μέσω της επιδότησης των επιχειρήσεων.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι η ανεργία», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα διογκώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή