Στον Κάρολο Παπούλια οι αθλητές των μεταλλίων στο Παγκόσμιο της Σαγκάης

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 14:20
UPD:15:19
A- A A+

Το Προεδρικό Μέγαρο θα επισκεφτούν την Τετάρτη ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά και τα «χρυσά» κορίτσια της υδατοσφαίρισης, που κατέκτησαν μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σαγκάη.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται μετά από επιθυμία του ίδιου του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος επέμεινε στο να συγχαρεί αυτοπροσώπως τους Έλληνες αθλητές για την επιτυχία τους.

Εν τω μεταξύ, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, αλλά με πολλά παράπονα για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον υγρό στίβο και στον ελληνικό αθλητισμό, γενικότερα, και με αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές, πραγματοποιήθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η συνέντευξη Τύπου της αποστολής που έλαβε μέρος στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στην Σανγκάη.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τα μέλη της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, που κατέκτησε την κορυφή στη διοργάνωση, ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, προπονητές και αθλητές της αποστολής.

«Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας», είπε η Κική Λιόση, απευθυνόμενη στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού. «Αρκετές από εμάς δεν έχουν δουλειά, περιμένουν από το 2005 έναν διορισμό. Κάποια παιδιά είναι απλήρωτα όλο το χρόνο από τα σωματεία τους. Κάποια κορίτσια δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο, δεν είχαν θέρμανση σπίτι τους. Και πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο τους προπονητές μας, που είναι άνεργοι», τόνισε η αρχηγός της Εθνικής γυναικών, καταχειροκροτούμενη από τις συμπαίκτριές της.

«Θέλω να ελπίζω ότι τα προβλήματα αυτά θα λυθούν, γιατί δεν θα ήταν άσχημο να σηκώσουμε ξανά ψηλά την ελληνική σημαία και να ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο τη χρονιά που έρχεται», ήταν η ευχή και η υπόσχεση της Λιόση, που πάντως επισήμανε ότι «...για να πάρουμε μετάλλιο στο Λονδίνο, πρέπει πρώτα να προκριθούμε. Και το προολυμπιακό τουρνουά του Απριλίου θα είναι πιο δύσκολο και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στα αγωνίσματα κολύμβησης, ζήτησε από τον κ.Μπιτσαξή «... να μας βοηθήσετε, και οικονομικά και σε θέματα προπόνησης, για να αντέξουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια γι΄αυτό που αγαπάμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις