Ο πόλεμος θα συνεχιστεί, διαμηνύει ο γιος του Καντάφι

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 15:06
A- A A+

Αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον των εξεγερμένων στη Λιβύη είναι το στρατόπεδο του Μουάμαρ Καντάφι, ανεξάρτητα από την απόφαση του ΝΑΤΟ για την παύση ή όχι των αεροπορικών επιδρομών.

«Ο πόλεμος θα συνεχιστεί ακόμα κι αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ», είπε σχετικά ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του Λίβυου ηγέτη, μιλώντας σε οικογένειες που εγκατέλειψαν τη Βεγγάζη, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Είπε ακόμη ότι η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι να απελευθερωθεί όλη Λιβύη.

Σημειώνεται ότι οι εξεγερμένοι και οι δυτικοί σύμμαχοί τους εξακολουθούν να πιέζουν τις δυνάμεις του Καντάφι, παρότι έχει ξεκινήσει ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού.

Το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει στρατιωτικούς στόχους και ρίχνει φυλλάδια πάνω από την πρωτεύουσα ζητώντας από τους οπαδούς του Καντάφι να σταματήσουν να μάχονται.

Οι εξεγερμένοι, που έχουν καταλάβει σχεδόν τη μισή χώρα, συχνά χάνουν έδαφος από τις αντεπιθέσεις που εξαπολύουν οι καλύτερα εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες δυνάμεις του Καντάφι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή