Ενθουσίασε το κοινό της Επιδαύρου ο «Ριχάρδος Γ»

Τρίτη, 02 Αυγούστου 2011 15:46
UPD:15:50
A- A A+

Αφαιρετικό σκηνικό, σύγχρονα ρούχα και προβολές σε βίντεο χρησιμοποιήθηκαν για να διηγηθούν την ιστορία του «Ριχάρδου Γ», κρατώντας ζωντανό επί τρεις ώρες το ενδιαφέρον του κοινού που κατέκλυσε το θέατρο της Επιδαύρου στις τρεις παραστάσεις στις 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Ένα μήνα μετά την πρεμιέρα της στο Λονδίνο η πολυαναμενόμενη παραγωγή του Old Vic του Bridge Project ο «Ριχάρδος Γ», παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο και αποτέλεσε το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού.

Ο Κέβιν Σπέισι, υποδύθηκε με μαεστρία τον μοχθηρό Ριχάρδο Γ’ τον φιλόδοξο και ραδιούργο άνδρα που αποφασίζει να εξοντώσει οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στην άνοδό του στον θρόνο κρατώντας ένα μεταλλικό μπαστούνι και φορώντας στο αριστερό του πόδι ορθοπεδικό νάρθηκα ενώ η πλάτη του είναι παραμορφωμένη σε καμπούρα. Το κοινό αποθέωσε όρθιο τον Κέβιν Σπέισι για την δυνατή ερμηνεία του στον ομώνυμο σαιξπηρικό ρόλο.

Ο σκηνοθέτης, Σαμ Μέντες, κατάφερε να «δώσει» στους θεατές την πιο κατανοητή και βατή εκδοχή του σαιξπηρικού δράματος. Χωρίζοντας τις σκηνές με βάση τα πρόσωπα και τους χώρους, η καθεμία με τον τίτλο της (Βασίλισσα Ελισάβετ, Λαίδη Αννα, Οι Πολίτες, Το Συμβούλιο, Το Κοινό), αποτέλεσε ένα εύρημα που βοήθησε στην κατανόηση της δράσης.

Το κοινό απόλαυσε μία παράσταση δουλεμένη, με ρυθμό, χωρίς υπερβολές.

Προτεινόμενα για εσάς