Θερμή υποδοχή των θριαμβευτών της Σαγκάης από τον Κ. Παπούλια

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 12:56
UPD:15:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης και τους αθλητές που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Σαγκάης, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Τις αθλήτριες και τους αθλητές συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και οι προπονητές τους. Προηγήθηκαν οι συναντήσεις των παγκόσμιων πρωταθλητριών στο πόλο με τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δύσκολες μέρες μάς δώσατε μεγάλη χαρά και μεγάλη ελπίδα, δήλωσε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στα «χρυσά» κορίτσια του πόλο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην ανοικτή κολύμβηση Σπύρο Γιαννιώτη και τη Μαριάννα Λυμπερτά (χάλκινο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοικτής κολύμβησης) και τους προπονητές Γ. Μορφέση, Θ.Κεχαγιά, Ν. Γέμελο και Μ. Κανελλόπουλο.

Κ. Παπούλιας: Σε δύσκολες μέρες μάς δώσατε μεγάλη χαρά και μεγάλη ελπίδα

Κ. Παπούλιας: Σε δύσκολες μέρες μάς δώσατε μεγάλη χαρά και μεγάλη ελπίδα

«Ποια είναι η ελπίδα», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ότι με σκληρή δουλειά, επιμονή, με εμμονή στο στόχο όσο μεγάλος και υψηλός είναι, ο Έλληνας θα πετυχαίνει. Και εσείς το πετύχατε. Και πού; Μέσα στην καρδιά της Κίνας», δηλώνοντας ότι ήθελε να ήταν εκεί.

«Μακάρι να πετυχαίνουμε πάντοτε τέτοιες νίκες. Και θα τις πετύχουμε», τόνισε και αναφερόμενος στη δύσκολη συγκυρία πρόσθεσε: «Εσείς το πιστέψατε και εμείς θα το πιστέψουμε, ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα το πιστέψει ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, να πετύχουμε και εμείς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Κολυμβητικής Ομοσπονδίας σημείωσε ότι η επιτυχία των κοριτσιών του πόλο είναι η μεγαλύτερη νίκη όλων των εποχών σε ομαδικό άθλημα, τονίζοντας πως είναι η μόνη ομάδα που έχει πάρει το μοναδικό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και χρυσό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όπως είπε ο κ. Διαθεσόπουλος, αυτή η νίκη δεν πρέπει να μείνει απλώς σαν μια αθλητική επιτυχία, αλλά να γίνει «το ‘όχημα’ για μια πορεία εθνική, πολιτική, κοινωνική, για να δείξουμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνάμεις, μπορεί να πρωταγωνιστεί, δεν είναι η χώρα της λοιδορίας, της υποβάθμισης και της υποτίμησης, αλλά έχει πολύ δυναμική και μπορεί να είναι πρώτη» και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην αναγνώριση της οποίας έτυχε η ελληνική ομάδα από τους αντιπάλους.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μετάλλιο, ότι ο μεγάλος αντίπαλος (Κίνα) αναγνώρισε ότι αυτή η ομάδα είναι η καλύτερη στον κόσμο, παρατήρησε ο κ. Διαθεσόπουλος, διαβεβαιώνοντας πως η επιτυχία αυτή της γυναικείας ομάδας δεν ήταν πυροτέχνημα, αλλά αποτέλεσμα πολύ καλού αγωνιστικού προγραμματισμού, και πως η ομάδα έχει μέλλον.

Αναφορά έγινε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές/τριες. Να τους ακούσετε, γιατί υπάρχουν και μερικά παράπονα, είπε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ο κ. Παπούλιας. Υπάρχουν πράγματι, αλλά θα τα λύσουμε, απάντησε ο κ. Διαθεσόπουλος, και «εσείς», πρόσθεσε, «με τις δικές σας δυνάμεις θα μας βοηθήσετε να βρούμε τις λύσεις. Γιατί πρέπει να πάμε πανέτοιμοι στην Ολυμπιάδα».

Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας συνεχάρη έναν-έναν τους αθλητές και τους προπονητές τους, ανταλλάσσοντας μερικά λόγια με τον καθένα. Αστειεύτηκε με το ύψος της Χριστίνας Τσουκαλά, είπε στον Γιαννιώτη ότι, παρά το επώνυμό του, δεν είναι από τα Ιωάννινα όπως ο ίδιος, ενώ έδειξε εντυπωσιασμένος από την Έλενα Κούβδου, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η εθνική γυναικών στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο νίκησε όλες τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο κ. Παπούλιας απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας στους αθλητές και τους προπονητές, ενώ η αρχηγός της εθνικής γυναικών, Κική Λιόση, του παρέδωσε εκ μέρους όλων ένα λάβαρο της ΚΟΕ με τις υπογραφές των αθλητών/τριών.

Γ. Παπανδρέου: Ευχαριστούμε που μας κάνατε περήφανους

Τα «χρυσά» κορίτσια της Σαγκάης συνάντησε σήμερα στο γραφείο του και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γ. Παπανδρέου στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της υδατοσφαίρισης

Ο Γ. Παπανδρέου στις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της υδατοσφαίρισης

«Να ευχαριστήσουμε τα κορίτσια μας, που μας έκαναν όλους υπερήφανους. Μια τόσο ωραία επιτυχία, την είχαμε ανάγκη εδώ, στην Ελλάδα. Δείξαμε ότι οι Έλληνες μπορούν και, ιδιαίτερα οι γυναίκες, που μας έδωσαν το παράδειγμα», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «ήταν μία πρωτιά για την Ελλάδα, καθώς είχαμε μία ομαδική επιτυχία για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για κρίση και στον αθλητισμό στην Ελλάδα, «με διάφορους παραγοντισμούς», όπως ανέφερε, και απευθυνόμενος στις αθλήτριες, σημείωσε: «Υπάρχει και αυτή η γνήσια προσπάθεια που κάνετε εσείς. Μπράβο σας, δώσατε το παράδειγμα και δίνετε το παράδειγμα και το κουράγιο για όλους στην Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις