ΝΔ: Διόγκωση και όχι περιορισμός του κράτους

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 15:15
UPD:15:22

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος. Την ίδια στιγμή, το μεγαλώνει. Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις. Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

A- A A+

Διόγκωση του δημοσίου τομέα -αντί για περιορισμό του κράτους, όπως υπόσχεται- χρεώνει στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος. Την ίδια στιγμή, το μεγαλώνει. Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις. Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως υποστηρίζει, «μέσα σε 20 μήνες δημιούργησε 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους».

«Αντίθετα», συμπληρώνει, «αναβάλλει διαρκώς τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, που επίσημα ανακοινώνονται».

«Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου ότι είναι πρόκληση να μιλά για μείωση του κόστους της λειτουργίας του κράτους και να καταλήγει στο αντίθετο;», διερωτάται ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Καταλήγοντας, ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι το συμπέρασμα είναι ένα: «Δεν μπορούν στο ΠΑΣΟΚ να ξεφύγουν από τον κακό εαυτό τους. Αυτοί έφτιαξαν το υδροκέφαλο κράτος των συνδικαλιστών. Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες διογκώνουν το κράτος. Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες εμποδίζουν την εξυγίανσή του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή