Δεν αποκλείει συνέχιση της έντασης στις αγορές η Σαλγάδο

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011 23:34
A- A A+

Η ένταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές θα μπορούσε να διαρκέσει μερικές ακόμη ημέρες λόγω της αστάθειας που παρατηρήθηκε γενικώς τον Αύγουστο, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Ελένα Σαλγάδο.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι αυτή η αστάθεια θα διατηρηθεί για μερικές ημέρες αλλά δε θα χαρακτήριζα την κατάσταση πολύ σοβαρή», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η κ. Σαλγάδο επισήμανε ότι η ισπανική κυβέρνηση προσεγγίζει «αυτή την κατάσταση με ανησυχία, με υπευθυνότητα καθώς και με την επίγνωση ότι κάνει αυτό που πρέπει», ενώ υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την Ισπανίδα υπουργό, «ο πρωταρχικός λόγος για αυτές τις εντάσεις στις αγορές (είναι) η κατάσταση στις ΗΠΑ» όπου δύσκολα επετεύχθη μία συμφωνία για το χρέος, «αλλά αυτές οι συνθήκες έχουν οξύνει την ένταση που υπήρχε ήδη στην αγορά» από το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Τόνισε τέλος την ανάγκη να εφαρμοστούν το ταχύτερο δυνατό οι συμφωνίες της 21ης Ιουλίου, σημειώνοντας ότι η Ισπανία έχει ήδη καλύψει πάνω από τα δύο τρίτα των αναγκών χρηματοδότησής της για φέτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή