ΝΔ: «Πράσινοι» μηχανισμοί ρουσφετολογικών προσλήψεων

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 12:39
UPD:19:27
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο συνεργάτης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη δημιούργησε μη κυβερνητική οργάνωση στις Σέρρες για προσλήψεις «ημετέρων».

«Η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, προκαλεί οργή στην κοινωνία και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μιχελάκης και κάλεσε τον κυβερνητικός εκπρόσωπο να απαντήσει άμεσα στα ακόλουθα:

- Η εταιρεία του κ. Κουτμερίδη είναι η μοναδική που έχει στηθεί από βουλευτή, συνεργάτη ή συγγενή βουλευτή, ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ;

- Είναι τυχαίο πως τέτοιες "πράσινες" εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2030019 ;

- Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες - μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη του κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων;

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

O γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μανώλης.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα του γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννη Μανώλη.

«Το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται, προσφεύγοντας σε νέες ρουσφετολογικές μεθόδους για να βολέψει τα δικά του "πράσινα παιδιά"», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μανώλης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι «χρησιμοποιώντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή άλλες "περίεργες" εταιρείες, που έστησαν ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως μεσάζοντες, επιχειρεί να συγκαλύψει το όργιο των 55 χιλιάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας». Προσλήψεις που, όπως υποστηρίζει, αποφασίζονται στα βουλευτικά και κομματικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε όλη τη χώρα.

«Το κυβερνητικό σχέδιο αποκαλύφθηκε. Οι λεπτομέρειες και το παρασκήνιο θα αποκαλυφθούν σύντομα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μανώλης.

Κατηγορηματική διάψευση από το Στ. Κουτμερίδη

Από την πλευρά του, ο βουλευτής κ. Κουτμερίδης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεσεη διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, έκανε λόγο για αθλιότητα και διευκρίνισε ότι είχε δώσει άδεια να χρησιμοποιείται για μερικές μέρες το τηλέφωνο του γραφείου του για λογαριασμό της εν λόγω ΜΚΟ.

«Το ότι υπήρχε αυτή η εξυπηρέτηση ας το θεωρήσουμε άστοχο», παραδέχθηκε ο βουλευτής και αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «Εκεί είναι το ζητούμενο; Κλαίει ο κόσμος και παρακαλάει για μια δουλειά, να εργαστεί, θέλουμε να βοηθήσουμε το τόπο μας και τους πολίτες μας και μας κατηγορούν γι' αυτό το πράγμα;».

ΔΗΣΥ: Το ΠΑΣΟΚ δε λέει να ξεχάσει τον παλιό καλό του εαυτό.

«Ακόμα και μέσα στη δίνη της κρίσης, την ώρα που οι δείκτες της ανεργίας σπάνε κάθε όριο και οι νέοι επιλέγουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, το ΠΑΣΟΚ δε λέει να ξεχάσει τον παλιό καλό του εαυτό», παρατηρεί σχετικά με το ζήτημα η Δημοκρατική Συμμαχία.

«Η περίπτωση του κ. Κουτμερίδη και η ΜΚΟ που είχε συστήσει με έδρα το πολιτικό του γραφείο, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα σε μια σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων και κρατικών επιχορηγήσεων στις οποίες χωρίς ντροπή έχει καταφύγει η κυβέρνηση», συμπληρώνει.

«Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ο θυμόσοφος λαός που λέει: "Ο λύκος κι αν γέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του"», καταλήγει.

Βολές ΝΔ κατά ΕΡΤ

Εν τω μεταξύ, για «απόκρυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, στενός συνεργάτης του οποίου είχε στήσει μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων» καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ η Νέα Δημοκρατία.

Σε δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι «αυτό το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, το οποίο έχει καταγγείλει ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο κ. Κουτμερίδης, οι κομματικοί εγκάθετοι, που διευθύνουν την ΕΡΤ, το απέκρυψαν από τα Δελτία Ειδήσεων, δίνοντας εντολή να μην παίξει το ρεπορτάζ αυτό».

Ρωρά μάλιστα τον κ. Μόσιαλο αν «η λογοκρισία αυτή έχει την έγκρισή του» και «αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει».

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν θα κάνει παρεμβάσεις στο ενημερωτικό έργο της ΕΡΤ, ενώ επισήμανε ότι δε θα υπάρχει εκπρόσωπός μου στο νέο Δ.Σ. της εταιρείας.

«Είναι αυτονόητο ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις και απόψεις με ακρίβεια και αντικειμενικότητα», τόνισε. Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ υπογραμμίζει ότι «τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, συντάσσονται από επαγγελματίες δημοσιογράφους - μέλη της ΕΣΗΕΑ. Η αξιολόγηση και η ιεράρχηση των θεμάτων είναι προϊόν της δουλειάς τους και δεν γίνονται καθ’ υπόδειξη ούτε της διοίκησης, ούτε των κομμάτων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή