Εναρξη της «Βουλής των Εφήβων»

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2002 16:05
A- A A+

Με χαιρετισμό του Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη και του Προέδρου της Επιτροπής του εκπαιδευτικού προγράμματος της «Βουλής των Εφήβων», συγγραφέα κ. Αντώνη Σαμαράκη, θ' ανοίξει αύριο, στις 18:30, η συνεδρίαση υποδοχής των μελών της Ζ' Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων».

Στις εργασίες του προγράμματος, που διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου, έλαβαν φέτος μέρος 22.367 μαθήτριες και μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του απόδημου Ελληνισμού. Συνολικά συμμετείχαν 1.708 σχολεία, μεταξύ των οποίων 48 από την Κύπρο (με 927 μαθητές) και 60 από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία (με 310 μαθητές).

Η Ζ' Σύνοδος της «Βουλής των Εφήβων» θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοβούλιο από τις 14 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ ανάμεσα στους 350 «έφηβους βουλευτές» θα βρίσκονται, για πρώτη φορά, 12 μαθητές που φοιτούν σε Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια Μαθητείας Α' κύκλου του ΟΑΕΔ.

Οι υπόλοιποι, είναι μαθητές της Α' και Β' τάξης των Ενιαίων Λυκείων και των ΤΕΕ από την Ελλάδα, μαθητές της Β' τάξης των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών από την Κύπρο και μαθητές των αντίστοιχων βαθμίδων των σχολείων του απόδημου Ελληνισμού.

Η συνεδρίαση υποδοχής των «εφήβων βουλευτών», το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, και οι εργασίες της Ολομέλειας της Ζ' Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ, καθώς και από το διαδίκτυο στο site της Βουλής www.parliament.gr .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή