Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2011 19:08
UPD:08/08/2011 07:23
A- A A+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στις 17.35. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου. Κατά τη διάρκειά της επικράτησε μικρή αναστάτωση, καθώς κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και των άλλων περιοχών βγήκαν από τα σπίτια τους.

Μία τριώροφη πολυκατοικία εκκενώθηκε προσωρινά στη θέση Πινακούλα Παλαιοπανιαγάς στην Ναύπακτο, καθώς προκλήθηκαν ζημιές στην πυλωτή της.

Στην περιοχή αναμένεται μηχανικός από την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών και να αποφανθεί για τον αν οι ένοικοι μπορούν ή όχι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική αναφέρθηκε και πτώση τοίχου σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.

Σημειώνεται ότι από τις 22 Ιουλίου έως και το τέλος Ιουλίου, είχαν καταγραφεί και άλλες ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην περιοχή, οι οποίες είχαν ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή