Συρία: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του στρατού

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 12:18
UPD:12:22

A- A A+

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να επιχειρούν με άρματα μάχης εναντίον της πόλης Ντέιρ αλ Ζουρ, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

«Τεθωρακισμένα οχήματα σφυροκοπούν την περιοχή αλ-Χαουίκα με τα όπλα τους. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι κλειστά και ο κόσμος φοβάται να στείλει τους τραυματίες σε κρατικά ιδρύματα γιατί είναι γεμάτα με μυστική αστυνομία», δήλωσε κάτοικος στο Reuters.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την οργάνωση, μετά τη στρατιωτική επίθεση με τουλάχιστον 50 νεκρούς, πυρά από αυτόματα όπλα ακούγονταν νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη.

Στην πόλη της κεντρικής Συρίας Χάμα περίπου 1.500 άνθρωποι συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης μαζικών συλλήψεων στη συνοικία αλ Γκαράγκμα.

REUTERS

Ενας ακτιβιστής δήλωσε ότι οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωναν ονόματα μέσω μεγαφώνων και αν εκείνος που θα άκουγε το όνομά του δεν παραδιδόταν τότε στρατιώτες θα πραγματοποιούσαν έφοδο στο σπίτι του και θα συνελάμβαναν όλους τους άνδρες που θα έβρισκαν.

Δεκάδες άλλοι συνελήφθησαν στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ όταν άρματα μάχης πραγματοποίησαν επιδρομή στην πόλη Μααρέτ αλ Νααμάν.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή