Στο Κόσοβο την Τρίτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 17:08

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Γκουίντο Βέστερλε, αναμένεται να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του Κοσόβου, όπως ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, αλλά και εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας στην περιοχή, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός διοικητής της KFOR Έρχαρντ Μπούλερ.

A- A A+

Το Κόσοβο θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βέστερλε, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στα Βαλκάνια, που περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε Κροατία και Μαυροβούνιο.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας αναμένεται να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους του Κοσόβου, όπως ο πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι, αλλά και εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας στην περιοχή, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός διοικητής της KFOR Έρχαρντ Μπούλερ.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η επίσκεψη του Βέστερλε στο Κόσοβο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και σύντομο ταξίδι στο βορρά, στο επίκεντρο δηλαδή της κρίσης στην περιοχή.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είναι ο πρώτος υπουργός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται το Κόσοβο από τότε που ξέσπασε η τελευταία κρίση στην περιοχή.

Λίγο προτού ταξιδέψει στο Κόσοβο, ο Βέστερλε, από κοινού με το Βρετανό ομόλογό του Γουίλιαμ Χέιγκ κάλεσαν το Βελιγράδι και την Πρίστινα να δώσουν τέλος στην πρόσφατη διαμάχη http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2032549 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή