Ελεύθερη αφέθηκε η Αγγελική Σωτηροπούλου

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2002 00:35
A- A A+

Επί έξι ώρες διήρκεσε η απολογία, ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Λεωνίδα Ζερβομπάκου, της Αγγελικής Σωτηροπούλου, η οποία κατηγορείται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που αφορύν τη συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Η Σωτηροπούλου, μετά από την πολύωρη εξαντλητική ανάκριση αφέθηκε ελεύθερη, καθώς μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή προέκυψε διαφωνία για το εάν θα πρέπει ή όχι να προφυλακιστεί. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η συνήγορος της Αγγελικής Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο ανακριτής είχε την άποψη ότι η Σωτηροπούλου πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ενώ η γνώμη του εισαγγελέα εφετών, Κυριάκου Καρούτσου ήταν, ότι, η Αγγελική Σωτηροπούλου πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενη.

Η κ. Κούρτοβικ υποστήριξε επίσης, σε δηλώσεις της, ότι η Αγγελική Σωτηροπούλου αρνείται κάθε κατηγορία και τόνισε, ότι, το βασικό αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος της δεν είναι το απότυπωμα που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως, αλλά οι προσωπικές της σχέσεις. Η συνήγορος, επιτέθηκε επίσης σε τηλεοπτικούς σταθμούς αναφέροντας ότι ένα ένταλμα σύλληψης δεν δικαιολογεί τον διασυρμό που υπέστη η εντολέας της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή