Συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων Θ.Πάγκαλου-Γ.Μιχελάκη

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 16:58
UPD:17:05

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου (αριστερά) και του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη.

A- A A+

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου και του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη. Μετά τις χθεσινές αλληλοκατηγορίες για τη διόγκωση του κράτους, ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά του εκπροσώπου της ΝΔ και της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αποκαλεί συγκεκριμένα τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Γ. Μιχελάκη «ιεραπόστολους της εθνικής μιζέριας» και «κήρυκες της εθνικής κατάθλιψης», κατηγορώντας τους ότι επενδύουν στην αποτυχία του έθνους, ώστε να πάρουν μετά την εξουσία.

«Τις τελευταίες ημέρες το σύστημα παραπληροφόρησης της Συγγρού διέδιδε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές. Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του μεγάλου έργου της κυβέρνησης, αλλά και με τις απερίγραπτες ευθύνες τους για όσα κληροδότησαν, προσπαθούν πάντα να αμαυρώσουν την εθνική προσπάθεια, να αρνηθούν κάθε πρόοδο, να προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν την αλήθεια», αναφέρει ο κ. Πάγκαλος και στο ίδιο ύφος συνεχίζει:

«Μεταξύ των "επτά νάνων" της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, που όλο και περισσότερο μοιάζει με την Πολιτική Ανοιξη, ο κ. Μιχελάκης δικαίως κερδίζει τον τίτλο του "αιώνιου γκρινιάρη". Είναι, μαζί με τον αρχηγό του, οι "ιεραπόστολοι" της εθνικής μιζέριας, εκείνοι που επέλεξαν να γίνουν οι κήρυκες της εθνικής κατάθλιψης, επενδύοντας στην αποτυχία του Έθνους, ώστε να πάρουν μετά την εξουσία».

Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου πυροδότησαν την έντονη αντίδραση του κ. Μιχελάκη, ο οποίος επανέλαβε την άποψη ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για τον τόπο «εάν ο δεύτερος αντιπρόεδρος βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές».

Τα όσα δηλώνει, δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση, πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός «ότι δεν μπόρεσε ακόμη να αντιληφθεί την κοινωνική κατάθλιψη που έφεραν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ».

«Ενώ ζητήσαμε να δώσει εξηγήσεις για τη δημιουργία νέων οργανισμών την ώρα που εξαγγέλλονται καταργήσεις παλαιών, αλλά και για διορισμούς «ημετέρων» την ώρα που μεθοδεύονται απολύσεις, ο κ. Πάγκαλος περί άλλα τυρβάζει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, καταλόγισε στον «δεύτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης», όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι αφού έμεινε χωρίς αρμοδιότητες και ρόλο, προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική υπόσταση, βρίζοντας και προκαλώντας. «Στο παιχνίδι αυτό, θα τον αφήσουμε μόνο του, τελεία και παύλα», κατέληξε.

ΛΑΟΣ: «Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι»

«Εδώ ο τόπος χάνεται και οι επιτελείς κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδονται σε “σκυλοκαυγάδες” με μειωτικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν. Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι», σχολίασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, Σίσσυ Αλιγιζάκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή