«Δεκάδες άμαχοι νεκροί» στη Συρία

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 17:16

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συριακής Εθνικής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν στρατεύματα με τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν στη Σοράν και άλλα χωριά βόρεια της Χάμα.

A- A A+

Για τουλάχιστον 30 άμαχους νεκρούς σε επιδρομές αρμάτων μάχης στην περιοχή της Χάμα και την Μπινίς σήμερα στη Συρία κάνει λόγο η Συριακή Εθνική Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν στρατεύματα με τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα εισέβαλαν στη Σοράν και άλλα χωριά βόρεια της Χάμα.

Αλλοι τέσσερις φέρονται να σκοτώθηκαν στην Μπινίς, 30 χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία.

Παράλληλα, το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για δεκαεπτά νεκρούς από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία.

REUTERS
Συνεχίζεται η βίαιη καταστολή στη Συρία

Συνεχίζεται η βίαιη καταστολή στη Συρία

«Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαφορετικές συνοικίες της Ντέιρ αλ Ζορ, όπου πραγματοποίησαν επίθεση άρματα μάχης και οχήματα με πυροβόλα όπλα», ενώ ακόμη δύο πολίτες είχαν χάσει νωρίτερα σήμερα το πρωί τη ζωή τους στην ίδια πόλη, σύμφωνα με την οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, στη Δαμασκό βρίσκεται σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να ζητήσει από το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ να σταματήσει η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι εξαντλείται η υπομονή του σε σχέση με τη «βαναυσότητα» της καταστολής στη Συρία και ότι ο Νταβούτογλου πρόκειται να παραδώσει «αποφασιστικό μήνυμα» στη Δαμασκό.

Ωστόσο σύμβουλος του Ασαντ δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

«Αν ο Νταβούτογλου έρχεται στη Συρία για να παραδώσει αποφασιστικό μήνυμα τότε θα ακούσει ακόμα πιο αποφασιστικές λέξεις σε σχέση με τη θέση της Τουρκίας», είπε ο Μπουτάινα Σααμπάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή