Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα «κατά των τρομοκρατών» ο Ασαντ

Τρίτη, 09 Αυγούστου 2011 20:01
A- A A+

Την πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα «κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων» φέρεται να εξέφρασε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ στη μαραθώνια συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ασαντ προκειμένου να του μεταφέρει ένα «αυστηρό» μήνυμα για να τερματίσει την βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων. «Δεν θα καμφθούμε στον αγώνα μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων», φέρεται να είπε από την πλευρά του ο Ασαντ.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από τη Μπραζίλια, μια αποστολή αποτελούμενη από εκπροσώπους της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής (οι χώρες που συγκροτούν την ένωση Ibas) θα συναντηθούν την Τετάρτη με εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης προκειμένου να ζητήσουν να σταματήσει η αιματοχυσία και να ξεκινήσει διάλογος με την αντιπολίτευση.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των χωρών της Ibas. Ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας είναι ήδη στη Δαμασκό», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας.

Η Ibas συστάθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα ο οποίος επιθυμούσε να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των χωρών του οικονομικού νότου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή