Πακιστάν: 21 αντάρτες νεκροί από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 10:44
A- A A+

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους στο Βόρειο Ουαζιριστάν στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 αντάρτες, ανάμεσα στους οποίους και μη Πακιστανοί, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ανάμεσα στους αντάρτες που ήταν στόχος της επίθεσης σε κατοικία σε απόσταση 3 χλμ. ανατολικά του Μιρανσάχ, της κύριας πόλης της περιοχής, ήταν μέλη του δικτύου Χακάνι καθώς και ξένοι.

«Στους νεκρούς περιλαμβάνονται ντόπιοι Ταλιμπάν καθώς και μερικοί Αραβες και Ουζμπέκοι», δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών στο Βόρειο Ουαζιριστάν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό αν μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και αρχηγοί των ανταρτών.

Το δίκτυο Χακάνι έχει πάρει το όνομά του από τον Τζαλαλουντίν Χακάνι, έναν ιστορικό ηγέτη των Μουτζαχεντίν στον αγώνα κατά της σοβιετικής εισβολής στη δεκαετία του 1980, ο οποίος συμμάχησε στη συνέχεια με το καθεστώς των Ταλιμπάν. Όταν έπεσαν οι Ταλιμπάν, στο τέλος του 2001, πήρε τα όπλα εναντίον της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης της Καμπούλ και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η οργάνωσή του, που σήμερα διοικείται από τον γιο του, Σιρατζουντίν, θεωρείται η πτέρυγα του κινήματος των Ταλιμπάν που βρίσκεται πλησιέστερα στην Αλ-Κάιντα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή