Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 11:25
A- A A+

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με τα φαινόμενα στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και το βόρειο Αιγαίο τη νύχτα να είναι κατά τόπους έντονα, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Μέχρι τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία ενώ στα υπόλοιπα τμήματα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με σημαντική και απότομη ενίσχυση μετά το απόγευμα στα 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα θα σημειωθεί πτώση.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: αρχικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στην Ήπειρο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος . Καιρός: αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες και πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 38 και κατά τόπους, στις νοτιότερες περιοχές, 39 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τη νύχτα. Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από αργά τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: αρχικά αίθριος. Στα βορειότερα νησιά από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενισχυμένοι από αργά τη νύχτα. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα. Τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Τη νύχτα 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αίθριος αρχικά ο καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοανατολικά πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ με εξασθένηση, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Πηγή: EMY

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή