Τελευταίο αντίο στον Αναστάσιο Πεπονή

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 13:25
UPD:14:49
EUROKINISSI /ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

A- A A+

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και με τιμές εν ενεργεία υπουργού ολοκληρώθηκε στο ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Α' Νεκροταφείο, η νεκρώσιμη ακολουθία για το «ύστατο χαίρε» στον Αναστάση Πεπονή.

Στην τελευταία του κατοικία συνόδευσαν τη σορό του εκλιπόντος, ο οποίος κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη, σύσσωμη η ηγεσία της κυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στον επικήδειό του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, αναφέρθηκε στην πορεία του διακεκριμένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την οποία σκιαγραφούνται τα τελευταία 60 χρόνια της πολιτικής ζωής της χώρας.

Επικεντρώθηκε στο ρόλο του στον Ανένδοτο Αγώνα και τα Ιουλιανά, ενώ ειδική αναφορά έκανε στη μεγάλη αλλαγή που επέφερε στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με την καθιέρωση του θεσμού του ΑΣΕΠ το 1994, επιδιώκοντας να επιφέρει ένα αποφασιστικό χτύπημα στο πελατειακό κράτος και τη διαφθορά.

Με τον χαρακτηρισμό «ένας μεγάλος Ελληνας» αποχαιρέτησε τον Αναστάσιο Πεπονή εκ μέρους της ΝΔ ο Α. Λυκουρέντζος, τονίζοντας ότι υπήρξε «σταθερός υπερασπιστής της εντιμότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Επικήδειους επίσης εκφώνησαν ο νυν πρόεδρος του ΑΣΕΠ Κ. Βέης και ο γιος του εκλιπόντος Γιάννης Πεπονής.

Από την κυβέρνηση παρόντες ήταν οι υπουργοί και υφυπουργοί Δ. Ρέππας, Ανδ. Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης, Ηλ. Μόσιαλος, Π. Μπεγλίτης, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Μπόλαρης, Ι. Μανιάτης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος, Μ. Οθωνας, Σ. Ξυνίδης, Ι. Μαγκριώτης, Μ. Καρχιμάκης, Ν. Αθανασάκης, ο πρώην υπουργός Σ. Παπαθεμελής και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος. Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο αδελφός του Ν. Παπανδρέου.

Από τη ΝΔ παρευρέθησαν ο Ανδ. Λυκουρέντζος, ο Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Θ. Γιαννόπουλος.Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Μεντρέκας, τον ΛΑΟΣ ο βουλευτής Α. Χρυσανθακόπουλος και τη Δημοκρατική Αριστερά ο βουλευτής Θ. Λεβέντη.

Μεσίστειες κυματίζουν εν τω μεταξύ σήμερα οι σημαίες στα υπουργεία, όπου ο Αναστάσιος Πεπονής είχε διατελέσει υπουργός. Πρόκειται για τα σημερινά υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Υγείας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Ο εκλιπών είχε υπηρετήσει υπουργός Βιομηχανίας - Ερευνας το 1981-1982, υπουργός Βιομηχανίας - Ενέργειας - Ερευνας το 1986 - 1989, 1989 - 1990 και 1995, υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης το 1989 και το 1993 - 1994, υπουργός Δικαιοσύνης το 1995 και υπουργός Υγείας - Πρόνοιας το 1996.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή