Ξεκινά από 15/9 η χορήγηση μεθαδόνης από τα νοσοκομεία της Αττικής

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 16:13
UPD:17:04

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε κάθε νομό της χώρας θα επιλεγεί ένα νοσοκομείο το οποίο θα χορηγεί μεθαδόνη.

A- A A+

Τη χορήγηση υποκατάστατων σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν από τις 15 Σεπτεμβρίου τα νοσοκομεία της Αττικής, με εξαίρεση τα νοσηλευτικά ιδρύματα Παίδων, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος σε κάθε νομό της χώρας θα επιλεγεί ένα νοσοκομείο το οποίο θα χορηγεί μεθαδόνη. «Δεν μπορούμε να εκριζώσουμε τη χρήση των ναρκωτικών, αλλα θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη», υπογράμμισε.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ηδη είναι έτοιμες, στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε μονάδες απεξάρτησης, οι οποίες καλούνται να βοηθήσουν 987 εξαρτημένα άτομα, που βρίσκονται στη σχετική λίστα.

Μεταμοσχεύσεις

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταμοσχεύσεων. Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στις οικογένειες των δωρητών, αλλά και σε γιατρούς και νοσηλευτές, που συμμετείχαν στις μεταμοσχεύσεις, οι οποίες έγιναν χάρη στα όργανα που δόθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Παρατήρησε επίσης ότι οι Έλληνες είναι από τους τελευταίους στις μεταμοσχεύσεις, καθώς στην Ελλάδα γίνονται 6,3 μεταμοσχεύσεις ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ισπανία είναι 34 ανά 1 εκατομμύριο.

Τόνισε τέλος ότι επιδίωξη του υπουργείου είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στη χώρα μας «σε 7 ανά εκατομμύριο για το 2011 και σε 10 ανά εκατομμύριο το 2012».

Κριτική από το ΚΚΕ

«Ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι η μετατροπή των νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, σε κέντρα χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών είναι σωστή γιατί συμφωνούν σε αυτή η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ! Τους παραδίδουμε στην κρίση του λαού και της νεολαίας», τόνισε το ΚΚΕ, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου.

Με σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα καλεί παράλληλα το λαό «να αντιμετωπίσει την εγκληματική πολιτική των υποκαταστάτων και της νομιμοποίησης της χρήσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή