Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών για την επίθεση κατά του Ιράκ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002 08:01
A- A A+

Ανοιχτά, κατά, μιας πιθανής επίθεσης εναντίον του Ιράκ, εξ αιτίας της απειθαρχίας του στις αποφάσεις του ΟΗΕ, εκφράσθηκε χθες ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας πως το Ισραήλ έχει αγνοήσει 28 αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την αντιπαράθεσή του με τους Παλαιστινίους.

«Γιατί ο κόσμος ολόκληρος αξιώνει από το Ιράκ να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όταν το Ισραήλ επιτρέπεται να βρίσκεται πάνω από τη διεθνή νομοθεσία», ρώτησε, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαρούκ Αλ Σάραα στη σενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Σύρος υπουργός επανέλαβε επίσης την έκκληση για απομάκρυνση όλων των όπλων μαζικής καταστροφής από τη Μέση Ανατολή, συπεριλαμβανομένου και του Ισραήλ. Με βάση την κίνηση αυτή, το Ισραήλ θα υποχρεωθεί να δεχθεί επιθεωρητές και να τους επιτρέψει να ελέγξουν τις δικές του εγκαταστάσεις, τόνισε ο Αλ Σάραα.

Μία επίθεση εναντίον του Ιράκ δεν είναι δικαιολογημένη, μιάς και η Βαγδάτη δεν έχει καταλάβει μία ξένη χώρα, απεναντίας, το Ισραήλ κατέχει παλαιστινιακά εδάφη, δηλώνει ο ίδιος, επικαλούμενος την ορολογία των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, που εν μέρει έχει επικυρωθεί και από τις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή