Ολυμπιακός Βόλου: Σεβαστείτε το τεκμήριο της αθωότητας

Κατατέθηκε η έφεση στην UEFA - Tη Δευτέρα η εκδίκασή της
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 12:08
UPD:12:31

Η διοίκηση των Θεσσαλών καλεί επίσης σε συσπείρωση τους φιλάθλους της ενάντια στο συστηματικό πόλεμο -όπως υποστηρίζει- που δέχεται η ομάδα.

A- A A+

Εκκληση σε μερίδα του Τύπου και όσους επιχειρούν «να επηρεάσουν δικαστικές συνειδήσεις», να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας, απευθύνει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, καυτηριάζοντας παράλληλα και τις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών για την επίμαχη απόφαση της ΕΠΟ.

Παράλληλα η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε σήμερα την έφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της UEFA. H έφεση θα εκδικαστεί τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, στις 11 π.μ. (ώρα Ελλάδος).

Η διοίκηση των Θεσσαλών καλεί επίσης σε συσπείρωση τους φιλάθλους της ενάντια στο συστηματικό πόλεμο -όπως υποστηρίζει- που δέχεται η ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Σχετικά με την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ που εν μέρει μας δικαιώνει και η οποία προκάλεσε τις σκωπτικές αντιδράσεις δημοσιογραφικών συμφερόντων, που είχαν αναλάβει εργολαβικά τη συστηματική λασπολογία κατά της ομάδας μας, θέλουμε να δηλώσουμε, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, τα εξής:

Ο δικαστικός αγώνας συνεχίζεται, τόσο στα αθλητικά όσο και στα ποινικά δικαστήρια κατά των αποφάσεων ΕΠΟ και UEFA αντίστοιχα και κατά όσων δυσφημούν την ομάδα μας, όποια θέση και αν κατέχουν και προσπαθούν να επηρεάσουν δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου, ζητούμε από τους έντιμους δημοσιογράφους να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας για μία δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται από τα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) και να σταματήσουν επιτέλους να επηρεάζουν δικαστικές συνειδήσεις. Να υπενθυμίσουμε στους κυβερνώντες ότι τα συνταγματικά δικαιώματα κατακτήθηκαν με δημοκρατικούς αγώνες και δεν πρέπει να παραβιάζονται.

Τέλος, καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου και όχι μόνο, να συσπειρωθεί όσο ποτέ άλλοτε ενάντια στο συστηματικό πόλεμο που δέχεται η ομάδα μας και να τη στηρίξει στο δρόμο για νέες επιτυχίες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι έχει μάθει να κερδίζει τα πάντα, ΕΝΤΟΣ των αγωνιστικών χώρων».

ΚΚΕ: Αρκετά ο εμπαιγμός

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει φάρσα την επιχείρηση κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και επαναλαμβάνει τη θέση του ότι «χρειάζεται γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή, χωρίς ΠΑΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες και στοίχημα».

«Η μεγάλη φάρσα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου που ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση συνεχίζεται τώρα με τις αποφάσεις της ΕΠΟ και τις δηλώσεις υπουργών και παραγόντων που άλλοι παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και άλλοι τους αγανακτισμένους. Είναι καιρός και οι πιο εύπιστοι φίλαθλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αρκετά κράτησε αυτός ο εμπαιγμός, αυτή η εκμετάλλευση», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός και καταλήγει:

«Αυτό το ποδόσφαιρο του κέρδους, των μεγάλων επιχειρηματιών, του στοιχήματος, του τζόγου και των συμμοριών είναι δημιούργημα των αποφάσεων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Είναι αδύνατο πια να εξυγιανθεί. Χρειάζεται γκρέμισμα και φτιάξιμο από την αρχή. Χωρίς ΠΑΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες, χωρίς στοίχημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις