Εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Δεκαπεντάγουστου

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 19:20
UPD:20:57
A- A A+

Ομαλά συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων, που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα και τα άλλα αστικά κέντρα εν όψει του Δεκαπεντάγουστου.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, με τα εισιτήρια για τους δημοφιλείς προορισμούς να έχουν εξαντληθεί.

Για σήμερα Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 29 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά -πλην Αργοσαρωνικού- και 17 από τη Ραφήνα, ενώ για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου έχουν ανακοινωθεί 27 αναχωρήσεις πλοίων από τον Πειραιά, 15 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Το Λιμενικό συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Σημειώνεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Επί ποδός η Τροχαία

Την ίδια ώρα σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας τόσο στο εθνικό δίκτυο όσο και τους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς επίσης στους δρόμους που οδηγούν σε λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμια κτλ.

Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκδρομέων έχει τεθεί άλλωστε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα Εθνικών Οδών ως εξής:

Παρασκευή (12.8.2011) Ώρες 16:00- 22:00 ρεύμα εξόδου

Δευτέρα (15.8.2011) Ώρες 16:00 - 23:00 ρεύμα εισόδου

Παρασκευή (19.8.2011) Ώρες 16:00 - 21:00 ρεύμα εξόδου

Κυριακή (21.8.2011) Ώρες 15:00 - 22:00 ρεύμα εισόδου

To πρόγραμμα της πολιτικής ηγεσίας για τον Δεκαπεντάγουστο

Στον Ιερό Ναό Παναγίας των Ξένων στην Πρέβεζα θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, θα εκπροσωπήσει την ίδια μέρα τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο.

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, θα βρεθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου, (Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου), όπου θα παρακολουθήσει την πανηγυρική θεία λειτουργία.

Χωρίς προβλήματα η έξοδος και στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς προβλήματα και με καλό καιρό γίνεται και η έξοδος των εκδρομέων της Θεσσαλονίκης εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κίνηση στις εξόδους της πόλης για Πιερία, Χαλκιδική και Καβάλα είναι αραιή. Μέχρι τις 7 το απόγευμα είχαν περάσει από τα διόδια των Μαλγάρων 12.000 αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου προς Κατερίνη και 10.500 αυτοκίνητα στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη.

Η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή για να διευκολύνει την κίνηση των οδηγών, ενώ έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα.

Ομαλά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των λεωφορείων από το ΚΤΕΛ Μακεδονία, ενώ η κίνηση στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι η φυσιολογική για την εποχή.

Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκτελεστούν δύο δρομολόγια την Κυριακή, ένα για Μυτιλήνη και Χίο, και ένα για Σκόπελο, ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα αποπλεύσει ένα πλοίο για Μυτιλήνη, Χίο και Βαθύ Σάμου.

Συστάσεις του ΚΕΠΚΑ προς τους καταναλωτές

Εν όψει της εξόδου για το Δεκαπενταύγουστο και με αφορμή καταγγελίες για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.). εξέδωσε οδηγίες, συμβουλεύοντας τους καταναλωτές τα εξής:

- Ελέγχουμε, πάντα, την καθαριότητα του χώρου, στον οποίο πρόκειται να διανυκτερεύσουμε ή να γευματίσουμε.

- Ζητάμε, πάντοτε, να μας δοθεί ο τιμοκατάλογος (καταλύματος, εστιατορίου, καφετέριας, χώρου διασκέδασης), πριν παραγγείλουμε. Στον τιμοκατάλογο πρέπει, εκτός από τις τιμές, να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων, όπως νωπά - κατεψυγμένα, εισαγωγής ή εντόπια κ.λπ.

- Ζητάμε, πάντοτε, την απόδειξη πληρωμής και ελέγχουμε τις χρεώσεις, με βάση τον τιμοκατάλογο, πριν πληρώσουμε.

- Δεν πληρώνουμε κουβέρ, που έχει καταργηθεί ή οτιδήποτε άλλο φαγητό ή ποτό μας προσφέρεται, χωρίς να το έχουμε παραγγείλει.

- Σε περίπτωση, που ο καταστηματάρχης δείξει απροθυμία να ανταποκριθεί, στις παραπάνω λογικές και νόμιμες απαιτήσεις μας, ή σε περίπτωση, που οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές, φεύγουμε από τον συγκεκριμένο χώρο και εξυπηρετούμαστε, από άλλη επιχείρηση.

- Σε περίπτωση, που το κατάλυμα, στο οποίο διανυκτερεύουμε, δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις, που έχουμε συμφωνήσει, καταγγέλλουμε το γεγονός, στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και στο τέλος, αρνούμαστε την πληρωμή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

- Κάθε περίπτωση καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας την καταγγέλλουμε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1520 και στις οργανώσεις των καταναλωτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή